Huurwoning word afgewezen doordat ze het niet vertrouwen

1 reactie

Geachte heer/mevrouw,

Een aantal maanden geleden heb ik een huurwoning aangevraagd. Het huis die ik graag wou huren en met mijn gezin er in wou wonen is van de makelaar Rebo.
Ik heb aan alle eisen voldaan. Onder andere mijn loonstroken ingeleverd WOZ-beschikking, gewoon alles wat je maar kan bedenken.
Al gauw werd er naar mijn baas gebeld of ik daar wel echt werkte. Niet veel later ontving ik een brief met erin dat mijn aanvraag is afgewezen. Er stond alleen in dat ze het niet vertrouwden maar toen ik om meer duidelijkheid en toelichting vroeg kreeg ik geen antwoord.

Ik heb indirect een racistisch beeld gekregen over de makelaar Rebo. Mijn afkomst is Namelijk Turks. Zonder enige toelichting, verklaring en goeie redenen ben ik afgewezen terwijl ik een goed inkomen heb en overal goed staat geregistreerd. Ik kan zelf niet inzien waarom ik ben afgewezen. Mijn dromen zijn verbroken. Ik droomde over die woning met mijn gezin. Wat kan ik doen aangezien ik niks anders wil dan die woning? Ik weet ook wel dat je kan worden afgewezen. Maar op zo'n manier vind ik het niet kunnen. Ik heb uw advies nodig. Ik hoop dat er een optie is om toch die woning te kunnen krijgen.

Hoogachtend,
G. Cengi

donderdag 14 november 2013