Illegaal geplaatste afrastering bij verhuurde stacaravan

4 reacties

Ik ben in het bezit van een stacaravan op een perceel van 4000 m2. Sinds 1 juli 2015 heb ik de caravan verhuurd. Ik heb een jaarcontract waarin staat aangegeven dat, indien opzegging niet aan de orde is, de huur stilzwijgend met een jaar wordt verlengd. In het huurcontract staat dat de huurder de caravan en de toegangsweg heeft gehuurd en dat het bosperceel vrij toegankelijk is voor de huurder. Voor het onderhoud van bosperceel ben ik verantwoordelijk.

Zonder mijn toestemming heeft de huurder een toegangspoort geplaatst en het perceel afgerasterd met 5 stroomdraden omdat hij zijn hond (buldog) op het perceel wil laten rondlopen, ook als hij er niet is. Voor dat doel heeft hij isolatoren in de bomen gedraaid. In het huurcontract staat dat er zonder mijn toestemming geen bouwwerken mogen worden opgericht.

Ik heb gevraagd om de omheining te verwijderen. De huurder is dat niet van plan.
Wat kan ik doen? Mag ik deze zelf afbreken, immers de omheining staat op het bosperceel dat voor de huurder wel toegankelijk is maar niet gehuurd is. Kan ik bij weigering het huurcontract opzeggen.

maandag 26 oktober 2015