Kamer niet bewoonbaar na oplevering Direct Wonen

1 reactie

Kan je huur terug krijgen als je de eerste week dat je een kamer huurt door stank en een kapot raam niet in je kamer kan verblijven?

De situatie:

Na een hoge som geld te hebben betaald bij Direct Wonen voor het vinden en bemiddelen in het huren van een kamer van een huurbaas bleek de kamer niet bewoonbaar.

Als eerste hing er een stank als of ik in een kattebak zat en ik kon niet vinden waar deze vandaan komt. Het openen van de ramen, schoonmaken, geurvreters niks hielp om de penetrante lucht uit de kamer te krijgen. Alleen al hierdoor was de kamer niet te wezen.

Echter de ramen stonden al bij binnenkomst open en vanwege de geur heb ik daar niet aangezeten tot dat ik besloot weg te gaan (om ergens anders te verblijven tot het opgelost was) en mijn spullen niet met open raam achter wou laten. Het raam bleek los in het kozijn te zitten en viel er bijna uit. Sluiten was onmogelijk.

Direct Wonen had het contract met daarop het email adres van de huisbaas (de enige contact gegevens die ik van de huisbaas had) ingenomen om deze ook door de huisbaas te laten ondertekenen. Tot overmaat van ramp was het weekend net begonnen.

Maandag ben ik langsgegaan en ze zeiden me dat het binnen een week opgelost zou worden. Echter ik heb nergens om te wonen en kon in de kamer niet verblijven. Dus ben ik naar mijn ouders vertrokken.

Kan ik geld voor de eerste week huur terug krijgen?

woensdag 6 augustus 2014