Mag mijn huisbaas in een lege kamer in mijn studenthuis gaan slapen?

2 reacties

Ik woon in een studentenhuis met in het totaal 4 studentenkamers, een gezamenlijk woonkeuken en badkamer. Ik en mijn huisgenoten moeten eind juni onze kamers uit, want de huisbaas gaat verbouwen. Nu zijn mijn huisgenoten al vertrokken en blijf ik als enige in het huis over. Nu hoor ik via mijn huisgenoten dat de huisbaas al van plan is te gaan verbouwen als ik nog in het huis zit. Ik weet dat hij de kamers mag betreden, aangezien het zijn eigendom is, maar hij is nu ook van plan er zo nu en dan te blijven slapen.
Ik ben een jonge meid en je kunt wellicht verwachten dat ik niet zit te wachten op een huisbaas over de 50 die opeens in de woning rond loopt.
Nu vraag ik me af wat mijn rechten zijn?
Mag hij naast de kamers bijvoorbeeld ook al gaan verbouwen in de gemeenschappelijke ruimtes of kan ik dan beroep doen op ongestoord woongenot?
En mag hij werkelijk in de kamers gaan slapen?
In mijn contract staat namelijk duidelijk dat nieuwe bewoners gezamenlijk met de bestaande bewoners moeten worden gekozen.
Ik ben sowieso van plan een brief te sturen waarin ik hem vriendelijk verzoek aan te willen geven wanneer hij en of bouwvakkers in het huis zullen komen. Ik zou het namelijk niet heel fijn vinden als ik in mijn handoekje de douche uit loop en er staat opeens een bouwvakker voor me.
Het is een behoorlijk groot verschil om te wonen in een meidenhuis die elkaar respecteren, dat wil zeggen, 's morgens geen harde geluiden, van een huis waar opeens mannen rond lopen die ik niet of nauwelijks ken. Kan ik hier iets tegenin brengen of is dat hopeloos?
Hij heeft mij nog op geen een van de plannen op de hoogte gebracht, is hij dat wel verplicht om te doen of moet ik alles maar gewoon slikken?
Alvast bedankt

donderdag 17 januari 2013