Medehuurder wil een maand een vriend laten logeren

0 reacties

Samen met mijn onderbuurvrouw huren wij twee woonlagen in één complex. Wij delen niets, alleen gas water en licht. Onze beide namen staan op het huurcontract en ik maak maandelijks de huur over naar de verhuurder. Wij zijn dus beiden verantwoordelijk voor beide verdiepingen.
Nu hebben wij een brief gekregen waarin staat dat het pand waar wij wonen, is verkocht. Wij weten dat deze nieuwe huisbaas ons er het liefst gister uit wil hebben, zodat hij er een hotel van kan maken.
Mijn onderbuurvrouw gaat binnenkort 5 weken op reis en heeft geregeld dat een vriendin van haar in haar woning gaat. Nu onze nieuwe huisbaas op uitzetting zint, wil ik dat zij dit niet meer doet. Zij zegt dat hij er niet voor betaalt en dat het dus geen onderhuur is, maar logeren. Volgens haar kan ons dan niets gebeuren. Ik ben bang van wel. Ik denk dat ze er namelijk wel geld voor krijgt.
Mijn vraag is dus; kan ik mijn huis op deze manier kwijtraken en hoe kan ik dit stoppen als dat zo is? Kan ik haar verbieden om iemand in dat huis te laten? Zo ja, hoe doe ik dat? Zou ik bijvoorbeeld de politie kunnen bellen als deze vriend van haar erin gaat? Ik heb geen sleutel, maar op het contract staat de boel ook op mijn naam.

Ik hoor het graag.

vrijdag 4 december 2015