meerdere klachten

4 reacties

Hallo,

Ik weet niet goed wat ik moet doen en of ik daar recht op heb.
Ik woon sinds een jaar op me zelf. In een flatje. Vanaf het begin heb ik al problemen.
Het is mijn eerste woning dus ik heb rond gekeken en het leek me wel een leuke woning.
Eerst moesten er nog wat dingen gemaakt worden voordat ik er in kon, maar ja, na een maand kon ik aan de slag.
Enkele dingen waren nog niet gemaakt, dus dat vertraagd de boel.
Mijn woning was spier wit geleverd, alles was in de grondverf gezet.
Ik wil het hout schuren voor een kleurtje, en onder de grondverf zit 5 verschillende kleuren (lagen). Dit is niet zo 1 2 3 eraf te schuren / krabben.
De muren waren droog, moest eigenlijk gestuukt, maar alle mankementen duurde zo ontzettend lang voordat men wat eraan deed, en we wouden aan de slag, dus hebben we dit zelf opgelost. 1 van mijn wanden brokkelde zelfs af bij het verwijderen van het oude behang. De gehele woning was in zijn geheel ontzettend smerig. We zijn 2 en half tot 3 maanden druk geweest (kleine woning en met 6 man van 's ochtends tot 's avonds laat) om de woning schoon te krijgen voordat we uberhaupt konden beginnen met klussen.
Dit allemaal gemeld bij woningbureau. Het enige wat ik te horen krijg is, ja ja weten we niks van, je heb ervoor getekend, jouw verantwoordelijkheid, we kunnen daar niks aan doen.

Maar ja, uit eindelijk met de juiste mankracht, heb ik er alsnog een paradijsje van kunnen maken. Maar...
We moesten nog wachten op de keuken, deze mocht ik uitkiezen. Na 2 maanden mocht ik kijken en uitkiezen wat ik wou hebben. Dit zou ongeveer 4-5 maanden duren want ze hadden een vertraging. Uit eindelijk nadat een periode van 6 maanden voorbij waren, ging ik bellen om te vragen wanneer ze gaan beginnen met de keuken. Vanaf mijn eerste belletje, heeft het 3 maanden geduurd voordat men begon te verbouwen. Ik moest hiervoor 5 vrije dagen nemen omdat ik de enige ben die hier in woon en mijn familieleden en kennissen moeten ook gewoon werken. Na deze 5 vrije dagen, moesten ze het nog afmaken. Het zijn elke keer kleine dingen die ze moeten doen, maar... allemaal tussen 8 en 17 uur... terwijl de werkzaamheid zelf 5 minuten werk is. Een stopcontactje plaatsen, want bij het bouwen hadden ze er 1 te weinig. Hier moet ik dan een hele dag voor vrij nemen van mijn werk, zodat zij langs kunnen komen om dit te maken. Vervolgens kitten. Hiervoor nogmaals een hele dag thuis. De man arriveerde, en was na 2 minuten weg. Verkeerde kookplaat geleverd, weer een dag. Afzuigkap was er nog niet, weer een dag. Verkeerde filters voor in de afzuigkap, weer een dag. Voor de tweede keer verkeerde filters, weer een dag. Mn keuken moest afgewerkt worden, en raad eens... weer een dag. Daarna hoor ik een heel tijd niks meer over mijn filters, bellen en bellen, duurde 2 maanden voordat ik filters had. Eindelijk mn keuken af.

Ik had vanaf het begin al last van duiven, ik had gehoopt dat een net voldoende zou zijn, maar dus niet. Ze bombarderen mijn balkon alsnog er onder, en naar buiten lopen is ook niet veilig, de duiven worden gevoerd en ik heb hier dus last van. Ik kan niet op mijn balkon zitten zonder zorgen te maken over duiven en hun ontlasting. Ik stelde voor om door experts duivenkooien op dak te plaatsen eens in de zoveel tijd, dan blijven ze een lange periode weg. Maar blijkbaar worden de duiven afgemaakt en is dit niet diervriendelijk (ik denk zelf dat als je een duivenvereniging inschakel, dat ze de duiven niet gaan afmaken) en het is duur! Het enige wat de woningbureau wil doen is een party tent neerzetten zodat IK met de buren kan praten over het voeren van de duiven. Dit heeft totaal geen nut, ik woon in een flat, de mensen blijven voeren en blijven verhuizen en dus elke keer komen er andere mensen komen en gaan. Zelfs voorbijgangers voeren hier. De woningbureau wil zoals ik al zei, wel een party tent neerzetten, dit desnoods elk jaar, en als ik met een idee aan kom die eenmalige kosten mee breng (duivenpinnen) dan moet ik dit zelf bekostigen. Ik kan gewoon geen gebruik maken van een gedeelte van mijn woning en heb last van ongedierte (in dit geval duiven die onder de categorie onmacht staat) en dan moet ik dit zelf bekostigen? Terwijl mijn idee goedkoper is dan elk jaar een party tent met koffie en cake en noem maar op.

Ik woon er nu pas 1 jaar en 3 maanden en ik vind dat ik te veel klachten heb, ik moet het altijd zelf oplossen, als het geld kost dan doen ze er niks aan. Ik heb het gevoel dat ze alleen maar een partytent willen plaatsen zodat ze er een foto van kunnen maken en dan uit eindelijk kunnen roepen "Kijk wij hebben gezellig gedaan voor de medemens"... Nou ik woon er niet vanwege de medemens, ik woon er voor mijzelf. Ik heb helemaal geen hekel aan mijn buren, maar ik ben uberhaupt geen sociaal persoon, zo nu en dan praat ik wel met de buren in het trappenhuis, maar ik heb geen behoefte om bij ze op de koffie te komen en andersom ook niet.

Ik ben wel wat andere klachten vergeten te melden, maar ik zit er nu ontzettend mee dat er niks gedaan word aan de duiven. Sorry dat het zo'n lang verhaal is geworden om uit eindelijk bij mn duivenverhaal te komen, maar ik vond het nodig om de voorgeschiedenis erbij te vertellen.

Kan ik iets doen? heb ik ergens recht op?

MVG,

Mannus

maandag 23 juni 2014