Mijn buurvrouw 'dumpt' haar afval en kliko's op de grond die ik heb gehuurd en claimt recht van overpad

6 reacties

ik woon sinds febr.2007 in een huurwoning in een binnenstadje. Toen ik kwam wonen was het al zo dat het tuinafval werd gedumpt op een plek waar ik wel zicht op heb maar de buren (verhuurder) niet.
De situatie is alsvolgt; ik heb geen voordeur, alleen een deur van een poort met sleutel en een achterdeur als ingang. Die achterdeur en voordeur kijkt uit op een plaats van ongeveer 3x3 met links een "steeg" van ongveer 2 meter breed. Links is het huis van de buren, rechts is een betonnen schutting van de andere buren. Links is ook een achteringang van de verhuurder en ca. 4 meter verderop nog een deur (schuttingpoort) die naar hun terras lijdt. Dus twee in- en uitgangen op een 2 mtr breed stuk waar ik zicht op heb als ik buiten zit.
Achter de schuttingpoort, op mijn grondgebied, staan 2 grijze kliko's en 2 groene kliko's, die van mij en die van de buren. Zij claimen"zo is het altijd geweest en zo blijft het". Daarnaast heeft een jaar geleden het afval van hun tuin ruim een jaar gelegen zonder dat ze het (wilden) opruimen. Nu is het weer zo dat ze na een stormschade hun party tent in "mijn" tuin ligt en het niet geruimd wordt.Sterker nog ze maken zich boos dat ik hun containers niet aan staat (wil) zetten?! Ik ben het een beetje "zat" bedreigd te worden door de buren, dat wanneer ik dit niet 'tolereer', zij het recht van overpad letterlijk zullen nemen en zij dus via mijn poort (met slot) hun achterdeur en tuindeur zullen openzetten voor publiek.
De buren hebben een ingang (hoofdingang) aan de straatkant, ik alleen een brievenbus. en verder moet ik het doen met de poortdeur (waar ook hun kliko's door -mij vaak- aan straat worden gezet) en een achterdeur. Geen nooduitgang van uit huis, alleen de achterdeur en poort.
Wat kan ik doen? om mijn privacy een beetje te behouden?

Lieve Groet,
Joke

vrijdag 16 juli 2010