Moederhaard

0 reacties

Geachte ik zou graag advies willen krijgen.

Het volgende is het geval.

Ik heb een woning gehuurd met een urgentie verklaring dus werd er een huis aangeboden die er leuk eruit ziet, leuke omgeving etc.

Enige wat deze woning hebben is een moederhaard die aangesloten staat op de radiatoren.

Nu ik aan het opknappen ben en dat is toch vrij fors, had ik gevraagd aan de woningbouw wat de toekomst plannen zijn van deze woningen omdat ik zag dat de woningen met 3 verdiepingen wel worden verkocht maar de 4 laags niet.
Ook had ik de vraag gesteld over wat er in hun bewonersblad staat, over de plannen van onderhoud.

Daar stond namelijk in dat de moederhaarden vervangen gaan worden door energie besparende Hr combiketels.

Ik heb de woningbouw gevraagd omdat ik nu nog niets met de muren heb gedaan (dus nog geen putz, ook de vloer is schoon maar kaal en komt laminaat op) om dit nu al te realiseren.

Mede omdat de moederhaard zoals zij vertellen bijna afgescheven is, en ik na 1e poging hem te gebruiken onder de kap een sterk verroeste haard zie met een losse pit schroeven die los zitten of ontbrekende, ruitendoek die helemaal los zit en heel vuil is met hierbij ook veel roest op de ventilatieopeningen (haard is een awb 1996).

De woningbouw heeft nu Tempus opdracht gegeven om dit te gaan bekijken wat er mis mee is.

Nu vraag ik mij toch af hoe sterk sta ik eigenlijk, ik bied uit goede bedoelingen aan om dit nu al te doen straks zit ik met een gapend gat in de vloer die gerepareerd moet worden muren met mooi stuckwerk komen nieuwe leidingen op dus gaten en er gaat een gat gemaakt worden naar buiten voor de afvoer.

Wat zijn mijn rechten hierin, ben ik beschermd tegen de kosten die gaan komen?
Zeker ik ze nu aanbied om deze nu uit te voeren, want dan zijn die kosten er niet.

Graag hoor ik wat julie hiervan denken.

Groet Robert

vrijdag 14 september 2012