Nieuwe doorbraak en geen plek meer voor mijn bed

0 reacties

Wij huren particulier een woning. Op eens kregen wij te horen, dat er een doorbraak moest worden gemaakt om het trappenhuis weer in originele staat te brengen. Onze woning ligt op de eerste etage van een oud pand en naast de voordeur komen ook de deur van de slaap en woonkamer op de gang/trappenhuis uit. Hierop had de verhuurder enkele tijd geleden (was al zo toen wij hier kwamen wonen) iets verzonnen en een schuine muur/deur getrokken die de deur van de slaap en woonkamer verbind en wij dus een stukje van de gang in ons huis hebben liggen.
Nu is het plan om een doorbraak te maken vanuit de woon naar de slaapkamer. Echter passen dan mijn bed en kast (nog geen half jaar oud en enkel duizend euro waard) niet meer in de ruimte. Ook past het niet in de andere ruimtes en er komt nog bij dat anders iedereen door onze slaapkamer loopt om in de woonkamer te komen. Er is verder geen gang in de woning.
In hoe ver mag de verhuurder de doorbraak maken zonder dat ik ermee instem en wat mag ik vragen aan compensatie?
Er komt nog bij dat de vader eigenlijk de verhuurde is en ik met hem had afgesproken niet te gaan verbouwen op korte termijn maar pas als wij zijn verhuisd (er zijn nog zeker geen plannen daarvoor maar goed) en nu de zoon het lijkt over te nemen en opeens andere afspraken wil maken.
Is er een kans dat de verhuurde het alleen wil verbouwen om subsidie van de gemeente te krijgen omdat het een historisch pand is?
Bedankt alvast voor de hulp

donderdag 20 februari 2014