Onderhoudverplichting isolatie spouwmuur

1 reactie

Sinds januari wonen wij in een huurwoning van Vesteda (een hoekwoning). Nou valt het ons op dat wanneer we op de bank zitten een koude luchtstroom achter ons langsgaat. Door Vesteda is hier al een aantal keer wat aan gedaan door de kozijnen opnieuw te kitten en dit heeft deels geholpen. Het is minder, maar we hebben er nog steeds last van.

Een aantal weken geleden is er, los van onze klacht, iemand langs geweest die in opdracht van Vesteda de isolatie van de kopgevel moest controleren. Hij moest dit voor een stuk of 60 woningen doen en gaf aan dat hij hier een rapport richting Vesteda over moest schrijven.
Hij gaf ook direct aan dat de isolatie heel erg slecht is en dat het goed zou kunnen dat de koude lucht die wij voelen gewoon door de muur heen komt. Onze bank staat overigens tegen deze muur aan.

Nou hebben wij Vesteda gevraagd op welke termijn zij iets met deze informatie gaan doen. Ze gaven aan dat de uitslag van het rapport opgenomen zal gaan worden in het meerjarenbegrotingsplan. M.a.w.; het duurt nog wel een aantal jaren voordat hier iets mee gaat gebeuren.

Mijn vraag is nu of Vesteda dit inderdaad op de lange termijn mag schuiven of dat dit een dusdanig gebrek aan de woning is, met (over)last voor de huurders, dat ze verplicht zijn dit probleem aan de woning direct te verhelpen.

dinsdag 19 februari 2013