Onregelmatige controles zonder aankonding

0 reacties

Beste EHBR,

Sinds ik in een huurwoning zit, komt er onregelmatig (variërend van één tot vier keer per maand) een controleur langs. Dit zijn onaangekondigde controles van de verhuurder (bemiddelingsbedrijf) voor de algemene ruimtes. Daarnaast, maar zeker niet onbelangrijk, maakt de controleur foto's van alle hoeken en gaten van de algemene ruimtes.
Mijn vraag is, is dit toegestaan (m.b.t. privacy)? In mijn contract en algemene huurovereenkomst staat namelijk dit:

11. Toegang
11.1 Verhuurder en alle door hem aan te wijzen personen zijn gerechtigd het gehuurde na overleg met huurder op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur te betreden voor inspectie van de staat van het gehuurde voor de in 10.3. tot en met 10.6. genoemde werkzaamheden en voor taxaties. In noodgevallen is verhuurder gerechtigd ook zonder overleg en/of buiten genoemde tijdstippen het gehuurde te betreden.

Daarnaast staat bij de bijzondere bepalingen dit:
12. Verhuurder c.q. beheerder heeft het recht ten allen tijde de algemene ruimtes van het pand te betreden. De huurder is verplicht de verhuurder c.q. beheerder toe te staan om ter periodieke inspectie van de woonruimte, ter verrichting van onderhouds- of reparatie werkzaamheden, in geval van calamiteiten of andere bijzondere omstandigheden het gehuurde te betreden. Bij voorgenomen verkoop van het gehuurde, alsmede de laatste maand dat de huurovereenkomst zal gelden, is huurder verplicht zonder enige vergoeding gelegenheid tot bezichtiging van het gehuurde te geven van 10.00 tot 18.00 uur op elke dinsdag en donderdag, dan wel op twee andere dagen, terwijl hij het aanbrengen van verkoop en/of verhuur aankondigingen zal gedogen.

Zou iemand mij hierbij kunnen helpen?

Met vriendelijke groet,

Julius

dinsdag 29 maart 2016