Overlast van huisdieren huisgenoot (tevens huisbaas)

0 reacties

Hi!

Een aantal maanden geleden ben ik op kamers gegaan voor mijn nieuwe studie.
Ik huur een kamer bij een vriendin en we 'delen' het hele huis met alle voorzieningen (dit staat ook vastgelegd in het contract).

Die vriendin, verhuurder genoemd in het verdere verhaal, vroeg mij om mee te huren, zij huurt het appartement van haar vader.
Er is netjes een contract opgemaakt dat ik heb getekend en ik wist vantevoren dat er katten aanwezig zouden zijn, d.w.z. bij aanvang huur 1 kat, maar enkele weken later een kitten erbij.
Voor mij normaliter geen probleem als ik maar geen overlast zou ervaren van de beestjes.

Nou, na een paar dagen vond ik het al knap vervelend worden.

De katten worden in de centrale hal gehouden en komen nooit buiten. Ze mogen, als de verhuurder aanwezig is, door het hele huis rennen en laten overal haren achter (en niet een beetje ook). Maar dat tot daar aan toe aangezien het haar meubels zijn in de woonkamer ga ik er niet over klagen.
Vervelend wordt het als de verhuurder niet thuis is: Katten gaan en blijven miauwen, aan mijn deur krabben en troep maken in de gang omdat ze in de gang opgesloten zitten de hele tijd.

Ik kan een enkele keer per week uitslapen door mijn werk en studie en heb geen trek erin dat ik wordt wakker gemiauwd.

Waar het helemaal mis gaat is als de verhuurder een paar dagen weg is van huis en niet thuis slaapt. Prima, haar leven, maar ik zit met miauwende katten die een dag tot paar dagen zonder eten zitten. Dit komt regelmatig voor en ze weet dat ik niet voor haar katten ga zorgen, ook al vraagt ze het vaker, maar steevast zeg ik nee. Ik betaal genoeg huur voor deze locatie en voor wat ik krijg, meer dan genoeg zelfs, en ik ben geen oppasser. Als ik er iets van zeg krijg ik een snauwend antwoord dat ik ze maar moet knuffelen of 'even eten moet geven'.

Afgelopen weekeinde hield ik het niet meer na maanden en is er een bom gebarsten en heb ik eruit gegooid dat ik het helemaal zat ben en er niet meer tegenkan; het stinkt enorm in de gang naar katten/uitwerpselen van hen, de kattenharen en korrels door de gang en het huis en het gemiauw. Als ik hier iets van zeg dan moet ik niet zeuren of ze gewoon eten geven want dan is er niets aan de hand. Als ik haar dan attendeer dat ik haar geen overlast mag geven en zij mij ook niet, dan wuift ze dat weg met het argument dat ik dan maar een andere kamer moet zoeken.

Het is nu dus: Of de katten eruit of ik eruit. Zo zwart wit is het inmiddels en ik weet nu al dat ik aan het korste eind ga trekken.

Ja, ik heb wel eens geprobeerd om er over te praten, maar dan wordt ze boos omdat ik haar 'aanval' in haar territorium...

Wat moet ik doen?
Ik ben druk op zoek naar een andere kamer, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Heb het met verschillende mensen erover gehad en ze verklaren me voor gek dat ik hier nog mee akkoord ga en nee, ik stel me zeer zeker niet aan want de mentaliteit van mijn verhuurder is gewoon niet leuk en ik kan er niets mee.

dinsdag 25 december 2012