overlast van overhangenomen buren

2 reacties

Onze achtertuin grenst aan de achtertuin van onze buren. Wij hebben een huurwoning, en de achterburen een koopwoning.
Tussen de tuinen in zit een overpad.
De buren hebben twee bomen in hun tuin die vlak naast hun schutting staat. Deze 2 bomen hangen over het overpad heen (wat ongeveer 2 meter breedt is) in onze tuin, en die van onze buurvrouw.
Gevolg is dat het overpad, tuin , en schuur bedekt raakt met bladeren, zaden en rotzooi van deze bomen. De putten raken verstopt waardoor er veel water komt te liggen in het pad, en het gevolg daarvan onze schuur last heeft van vocht. Gevolg schimmel.
Ik ben al in gesprek gegaan met de buurman 4 maanden geleden daar ik achter in mijn tuin wilde gaan zitten, maar mijn nieuwe tuinset helemaal onder de troep zat van deze bomen. Bijkomend kreeg in ook opgezette ogen ivm allergie. Ik heb gevraagd of ze de bomen konden snoeien zodat we geen overlast hiervan zouden hebben. Ze hebben toen gezegd dat ze iemand zouden inhuren. Tot nu toe niet gebeurt. Na een 2e gesprek geven ze aan een bomendokter te hebben ingeschakeld. Op de vraag of ze zelf het pad regelmatig willen aanvegenzodat de putten niet verstopt raken, gaven ze het antwoord dat dit de verantwoording van de gemeente is. Wie is er nu verantwoordelijk hiervoor?

maandag 10 oktober 2011