Problemen met tuin huurwoning

3 reacties

Beste allemaal,

Ongeveer twee jaar geleden zijn wij een sociale huurwoning gaan huren. Het is een nieuwbouwwoning en de tuin werd dan ook kaal opgeleverd.

We hebben toen alles ongeveer dertig cm afgegraven en vervolgens deels bestraat, deels graszoden gelegd en deels een border gemaakt.

Nu blijkt het regenwater nauwelijks weg te lopen, de graszoden zijn gewoon weggerot, elke plant die je plaatst gaat dood omdat er na een regenbui gewoon een hele laag water blijft staan.

We hebben er een tuinman naar laten kijken en die vertelde dat er waarschijnlijk een 'storende laag' in de grond zit. Wat inhield dat er een laag grond, op onbekende diepte, zit die zo in elkaar gedrukt zit dat er geen water meer doorheen komt. (Dit kan komen doordat er bijvoorbeeld heel veel bouwverkeer overheen is gegaan of omdat er ooit een sloot liep etc.) Doordat het water dan blijft liggen na een stevige bui is nu ook de toplaag dichtgeslibt.

Om het probleem op te lossen moet de hele tuin opnieuw afgegraven worden en wel zo diep dat de storende laag eruit is. Dit kan misschien wel 1 a 1,5 m zijn. Andere oplossing zou zijn om alles te bestraten maar dat zouden wij erg jammer vinden met twee jonge kinderen.

Bijkomend probleem is dat wij in het midden van de straat wonen waar alleen een minikraantje en geen aanhangwagen kan komen. Heel veel werk dus en heel duur om uit te besteden.

Nu is mijn vraag of we dit ook op de woningbouw zouden kunnen verhalen. Aangezien het probleem er al zat voordat we er kwamen wonen en minstens vier andere buren er ook last van hebben. We betalen toch ook huur voor een fatsoenlijke tuin?

Ben erg benieuwd naar julie reacties, alvast bedankt!

Met vriendelijke groet,

Benton

dinsdag 26 april 2016