Recht op teruggaaf huur bij opzegging binnen 2 weken wegens ernstige overlast?

16 reacties

Ik zit met het volgende probleem: ik heb een kamer gehuurd, maar vanwege ernstige overlast en gebreken ben ik binnen 2 weken weer verhuisd. Ik moet echter wel voor 2 maanden huur betalen. Heb ik recht op teruggaaf van een deel van het geld?

Toelichting: Ik was zeer dringend op zoek naar betaalbare woonruimte, en besloot daarom een kamer te huren. Op deze kamer ben ik rondgeleid door de verhuurder. Het huis was redelijk netjes en rustig, de medebewoners waren afwezig (het was vakantie). Ik besloot de kamer te nemen. Echter, na het tekenen van het huurcontract kreeg ik van de verhuurders te horen dat er regelmatig problemen waren met geluidsoverlast en dat een van de bewoners wiet rookte. Ik kon echter niet meer terug (vanwege getekend contract + noodzaak van woonruimte), en heb dus de kamer betrokken en ben vervolgens een week op vakantie gegaan.

De kamer bleek echter een nachtmerrie: de gang stonk regelmatig naar wiet, in de keuken lagen overal etensresten, afwas bleef dagenlang staan, altijd als ik thuiskwam (na een dag fulltime werken) stond de muziek boven aan die als een irritant gezoem door de vloer heen dreunde, en overal in het huis waren kleine gebreken (blijkbaar meldden de huidige bewoners nooit iets). Tot diep in de nacht bleven medebewoners op en lieten hard hun tv aanstaan en hoorde ik gebonk door de vloeren. Ik kon amper slapen en door de combinatie met een nieuwe fulltime baan was ik na 3 dagen zo goed als overspannen. Via mijn werk heb ik gelukkig een andere tijdelijke woning gevonden en ik ben dus binnen 2 weken opnieuw verhuisd.

Nu was er een opzegtermijn van een maand, dus ik heb voor 2 maanden huur moeten betalen. Heb ik op de een of andere manier recht op teruggaaf van een deel van dit geld?

maandag 25 oktober 2010