Schade claim op huurder kamer.

0 reacties

Hallo eerstehulpbijrecht forum,

Ik huur sinds 8 maanden een kamer in een koopwoning. Mijn verhuurder(de eigenaar van de woning) wilt mijn huurcontract beeindigen omdat hij vindt dat de vloerbedekking te vies is en het behang stinkt. Nu is het probleem echter dat hij bij mij schade wilt claimen voor elke maand huur dat hij misloopt nadat ik weg ben als hij niet snel een andere huurder vind. Zijn argument is dat mijn kamer te vies zou zijn om aan een potentiele huurder te laten zien terwijl ik hier nog woon. Hij noemt dit als "vanzelfsprekend".

Echter staat er nergens in ons contract iets over schade claim op eventuele maanden huur die de verhuurder kan mislopen. Er staat alleen een borg van 250 euro dat ingehouden kan worden op eventuele schade op de kamer (13 vierkante meter is).

Ik ben een sloddervos maar mijn kamer is geen krot, er zijn geen muizen of insecten wat dan ook. Overigens zijn er 3 getuigen die niks konden ruiken nadat ik het paar keer flink schoongemaakt had en opgeruimd. Het huis is oud en het behang en tapijt was al vrij oud toen ik erin verhuisde. Er zijn wel vlekken op de tapijt bijgekomen voor de rest is de kamer intact. Dus ik ben ook benieuwd hoeveel borg hij mag inhouden...

Ik ben hierdoor flink van geschrokken... Ik wil graag advies en kennis over het de schade claim op misgelopen huur nadat ik weg ben en wil s.v.p. weten of hij recht heeft om dit te doen. Alvast bedankt!

woensdag 13 februari 2013