Schadevergoeding verwijderde vloer

0 reacties

Sinds 30 maart jl huur ik een woning via Ieder1. Tijdens de bezichtiging is afgesproken dat de vloer op de bovenverdieping zou blijven liggen, deze zag er immers nog goed uit (laminaat van redelijke kwaliteit - niet de goedkoopste prut - met plinten)). Zo afgesproken heeft Ieder1 dit doorgegeven aan Domined, welke nog meer werkzaamheden zal verrichten, zoals het repareren van 1 van de 4 ramen in de voordeur (dichtgetimmerd), spul van de vorige bewoner weghalen, raam van de schuur vervangen (breuk), etc.

Tijdens de oplevering op 30 maart bleek echter dat de vloer boven was verwijderd. Tevens bleek dat beide ramen nog niet waren vervangen. Daarnaast kon de schuur niet open met de meegegeven sleutel en dus zei de mevrouw van Ieder1 dat ze door zal geven dat hier een nieuw slot in moest komen.
Daarnaast vond zij dat op de twee slaapkamers boven de muren bij de ramen niet mooi waren afgewerkt en ze zou regelen dat deze glad getrokken zouden worden. Tevens bleek later dat een raamrooster niet open kon doordat de vorige bewoner deze dicht had geschilderd, dat een klein raampje op de bovenverdieping lekt (zit in het schuine dak) en dat de afvoer van de wasmachine was gescheurd.
Aankomende vrijdag komen ze voor de muren, ventilatierooster, afvoer en dakraampje.
Echter van het raam en het slot wisten ze ineens niets meer en daar zitten we nu dus nog weer achteraan..

Maar waar het eigenlijk om gaat is de vloer...
Toen tijdens de oplevering bleek dat de vloer was verwijderd is mevrouw van Ieder1 direct gaan bellen voor het één en ander. Het bleek dat Domined niet (goed) had doorgegeven aan het ingehuurde schoonmaakbedrijf dat de vloer moest blijven liggen. Ze bekenden direct schuld en zouden zsm met een voorstel voor een schadevergoeding komen.
De oppervlakte van de vloer is bijna 25m2, er lag laminaat van redelijke kwaliteit (segment rond de 6 - 9 Euro de m2) en plinten.
Mevrouw van Ieder1 vroeg ons nog wat we hadden betaald voor de vloer beneden, toen zij ik 18 euro per m2, dit heeft ze opgeschreven en meegenomen

Het aanbod waarmee Domined kwam was 300 euro.
(bij mij is 18*25 toch echt 450 euro)

Dit betekent:
legkosten 25m2 * 9 = 225 euro
dan blijft er 75 euro over voor plinten en vloer, wat er op neer komt dat ik een vloer van 3 euro per m2 moet uitzoeken en dan heb ik de plinten er nog niet eens in zitten. Tevens is de vloer dan niet van dezelfde kwaliteit als de vloer die er in lag.

Uitgaande van een vloer van 6 euro per m2 zal de schadevergoeding moeten zijn:
legkosten: 225 euro
vloer 6*25:150 euro
plinten : 25 euro
totaal : 400 euro

Het komt er op neer dat een schadevergoeding van 300 euro niet reëel is, aangezien ik eis dat ik zelf geen werk aan de vloer heb (had ik immers ook niet gehad als deze er in was blijven liggen) Dit is teruggecommuniceerd en toen hebben wij tevens een tegenbod gedaan van +-400 euro - hier hebben wij nu al meer dan een week geen antwoord op gehad, behalve dat ze het hoog vonden en dat het met de directeur overlegd moet worden.

Wat zou de hoogte van de schadevergoeding moeten zijn; ofwel waar heb ik recht op gezien zij al schuld hebben bekend?

Overigens beginnen ze nu moeilijk te doen en worden we van Domined naar Ieder1 gestuurd en andersom.
Zo vertelde Ieder1 ons dat Domined hen had gezegd dat we hebben gepraat met de directeur (dit hebben we niet want hij was afwezig en wilde niet met ons spreken) en dat we akkoord zijn gegaan met 300 euro - wat dus niet zo is.
Tevens moeten we nu ineens een klachtenbrief schrijven, anders krijgen we geen geld.

[Gezien wij zelf beneden vinyl leggen hebben wij besloten dat we boven, nu de vloer er toch [uit is, hetzelfde vinyl willen leggen.
[de kosten voor vinyl zijn (ruim genomen):
[per m1: 36 euro
[aantal m1: 9
[legkosten per m1: 9
[totale kosten: 45*9 = 405 euro
[Deze prijs komt overeen met een goedkoper segment laminaat van 6 euro per m2 - en dat is [al bijna niet te krijgen

Dus nogmaals de vraag, wat moeten we doen? Op welk bedrag hebben wij recht?

Alvast bedankt.

woensdag 11 april 2012