Schimmel door lekkage afvoer keuken en douche

0 reacties

Het volgende is het geval.
Sinds 2012 wonen wij in onze huidige woning, op het moment dat wij hier kwamen wonen bleek de afvoer van het keukenblok lek te zijn dit is op dat moment ook gemaakt.
Sinds ongeveer een half jaar hebben wij last van schimmel wat wij ook gemeld hebben aan de woningbouw vereniging ,deze gaven aan dat wij niet goed/voldoende ventileerden iets wat wij altijd ontkent hebben.
In eerste instantie bleek toen na ongeveer een maand dat onze mechanise ventilatie niet goed werkte iets wat wij vanaf het begin hebben gezegt , de woningbouw wou dit na lang doorzeuren vervangen alleen wou et bedrijf die dit met doen van de woningbouw dit niet doen dit heeft nogmaals ongeveer een maand geduurt voordat dit uiteindelijk is opgelost .
Tijdens het wachten zijn we er zelf achtergekomen dat wederom de afvoer van de keuken lek was en tevens de afvoer van de douche lekte, dit heeft vermoedelijk al zeer lange tijd gelekt .
Degene die dit moest gaan repareren ging hier niet op in waardoor na ong 3 week een ander bedrijf is gekomen welke gelijk constateerde dat de vorige reparatie zeer slecht was uitgevoerd en dat de afvoer van de douche een dop miste welke niet weer te vinden was(vandaar vermoedelijk langere tijd last van vermoeden lekkage).
Nu is het zo dat de woningbouw in de muur extra tocht gaten heeft gemaakt en aangegeven heeft niet eerder iets te kunne doen aan de schimmel dan dat alles droog is (onder de vloer en de muren ) dit met volgens hun gewoon gaan via de natuur.

Nu is het onze vraag kan dit niet sneller (bouwdroger) en wie moet alle kosten dekken zoals de schimmel verwijderen, vocht verwijderen , muren opnieuw sausen , gordijnen vervangen, en eventuele andere schade ?

Wij hope dat iemand ons antwoord kan geven op deze vragen

donderdag 2 april 2015