Schutting staat ver buiten erfgrens zonder dat wij het wisten.

0 reacties

4,5 jaar geleden zijn wij in onze huidige huurwoning komen wonen. Onze achtertuin is 10 meter diep. Alle achtertuinen (5 stuks) in ons rijtje hebben die diepte, behalve onze buren op de hoek. Hun tuin was minder diep. Mijn buurman is begonnen om zijn tuin gelijk te trekken aan de rest van het rijtje. Hij kreeg last met de gemeente omdat blijkt dat de tuin eigenlijk maar 7,5 meter diep is, en dat de rest gemeentegrond is. Nu wil de gemeente dat wij allemaal onze tuin weer terugbrengen naar 7,5 meter diepte.

Wij wisten niet dat wij grond van de gemeente in gebruik hadden. De woningbouwvereniging heeft ons daar niet van op de hoogte gesteld. De schutting stond er al en de tuin is volledig ingericht. We kunnen niet bewijzen dat de tuin al 20 jaar zo is (en dat weten we ook niet), dus de gemeente staat in haar recht. Maar we moeten wel kosten maken om onze tuin te verkleinen.

In hoeverre kunnen we de woningbouwvereniging aansprakelijk stellen voor de kosten? En mijn woongenot wordt ook minder omdat ik nu een hele kleine tuin overhoud.

maandag 18 juli 2011