Servicekosten

0 reacties

Goedenavond,

Ik ben nog student en huur een studentenkamer met 3 andere huisgenoten. Laatste tijd beginnen ons dingen op te vallen aan onze huisbaas, waardoor wij kritischer gaan kijken naar ons huurcontract en de voorwaarden daar om heen. Ik woon op een kamer van ongeveer 11 m2 en betaal daar per maand €245,- voor. Deze prijs wordt gevormd door €195,- kale huur + €50,- servicekosten.
In principe levert deze constructie geen rare ideeën op, in elk geval niet bij mij. Nu woon ik al geruime tijd op deze kamer en moet ik maandelijks naast deze €245,- ook nog €80,- afdragen aan diegene die de huisrekening organiseert hier in huis. Met huisrekening bedoel, de zaken die buiten de servicekosten betaald moeten worden. In die huisrekening regelen wij eigenlijk alle kosten die in dit huis gemaakt worden, we moeten een wasmachine huren, gas/water/licht betalen en voor tv/internet zorgen. Nu heb ik hier al geruime tijd mijn twijfels over, omdat ik €130,- aan kosten buiten de huur nogal veel vindt. Nu blijkt dus dat eigenlijk alle kosten qua gas, water, licht, etc. onder deze €80,- vallen en dat de €50,- contractuele servicekosten naar de huisbaas gaat, maar hij doet hier eigenlijk niets mee.
Kleine achtergrond informatie: We zitten in een pand dat slecht onderhouden is, dat in de winter slechts een paar graden warmer is in huis in vergelijking met buiten (zonder gas kachel aan) en beloofde verbeteringen huis worden niet doorgevoerd, ondanks toezegging.

Ik studeer HBO-Rechten en heb enigszins onderzoek gedaan, maar ik kom niet tot een conclusie als ik verscheidene wetten ga doorspitten. Ik het besluit servicekosten lijkt naar voren te komen dat onder mijn €50,- servicekosten alle kosten van mij geregeld moeten zijn (naast mijn kale huur dan). Nu weet ik niet of ik dit allemaal goed heb gelezen, want anders heb ik vele maanden 80 euro te veel uitgegeven. Graag uw/jullie advies over mijn kwestie! Alvast dank voor uw/jullie antwoord.

Met vriendelijke groet,

Rik Koster

woensdag 28 september 2011