Slechte woonomstandigheden

5 reacties

Hallo allemaal,

Ik ben een jongen die een kamer huurt in een studentenhuis in Amsterdam en heb daarbij al sinds 3 maanden last van lekkage en verstopte leidingen. Dit resulteert in:

-Het overspoelen van de wasbak waardoor de gehele vloerbedekking onder water staat
-Het water langs de muur loopt.
-Er vochtplekken ontstaan in de kamer
-En meubilair kapot gaat.

Met andere woorden. Geen mogelijkheid tot fatsoenlijk kunnen slapen/wonen in deze kamer.
De huisbaas is hiervoor meerdere keren langs geweest, alleen zonder resultaat. Het is nog steeds vochtig op de kamer en de wasbak blijft overspoelen.

Dit heeft mij de reden gegeven om een aangetekende brief te schrijven naar de huisbaas met daarin de eis dat er een overeenkomst moet komen tussen mij en de verhuurder over de ontstane schade en de eis dat de lekkage/overstroming verholpen wordt. Ik heb (inmiddels) een maand later nog geen reactie ontvangen. Ik heb hem 2 weken de tijd gegeven om te reageren.

Ik ben ten einde raad en heb al om advies gevraagd bij het juridisch loket. Zij geven aan dat het inschakelen van de huurcommissie geen zin heeft aangezien ik over ongeveer 2 maand weer terug bij mijn ouders wil wonen in Groningen. Echter kan ik tot die tijd niet fatsoenlijk slapen/wonen in mijn kamer.

Wat kan ik het beste doen? De huur niet meer betalen? Dan krijg ik hoogstwaarschijnlijk de borg ook niet meer terug. Dat is überhaupt nog maar afwachten, maar dan heb ik in ieder geval geen huur betaald voor een kamer die niet voldoet aan de eisen in het huurcontract.
Ik vraag mij alleen af of hij hierdoor een deurwaarde kan gaan sturen of een boete kan gaan eisen.

Kunnen jullie mij adviseren wat ik het beste kan doen?

Alvast bedankt.

woensdag 22 mei 2013