Teruggave borg

0 reacties

Ruim drie maanden terug, op 1 mei 2015 is mijn voormalige huurwoning zonder mankementen opgeleverd en is de huur beëindigd. De beheerder gaf aan dat de teruggave van de borg maximaal drie maanden kon gaan duren. Op goed vertrouwen heb ik gewacht totdat ik afgelopen week de beheerder heb benadert hoe het nu zat met de teruggave van de borg. De beheerder gaf aan dat het beheer was teruggenomen door de eigenaar en dat ik voor de borg bij de eigenaar moest zijn. De eigenaar geeft echter niet thuis en neemt zijn telefoon niet op ook al kan ik zien dat de eigenaar wel online komt op Whatsapp. Tot op heden heb ik nog geen adresgegevens van de eigenaar kunnen traceren om hem op een andere manier te benaderen. De beheerder gaf tevens aan dat communicatie met de eigenaar erg lastig is.

Ik heb toentertijd een huurcontract met de voormalige beheerder gesloten die de huurwoning namens de eigenaar aan mij heeft verhuurd. Op het moment van beëindigen was het pand nog steeds onder het beheer van de voormalige beheerder. In mijn beleving heb is de voormalige beheerder dus verantwoordelijk voor de teruggave van mijn borg. Klopt dit juridisch?

In het huurcontract staat overigens onder de kop "Beheerder": "Totdat verhuurder anders meedeelt, treedt als beheerder op (de voormalige beheerder). Aangezien ik gedurende de periode van het huurcontract alleen met de beheerder te maken heb gehad lijkt mij dit geen reden om mij door te verwijzen naar de eigenaar.

Graag jullie advies zodat ik de juiste instantie/persoon kan benaderen.

maandag 3 augustus 2015