uitbouw vegoeding

2 reacties

Mijn moeder woonde altijd al in een huurwoning.
Maar nu na 21 jaar in de ze woning te hebben gewoond moet ze helaas het huis en haar woonplaats uit wegens ziekte ze heeft copd en sarcoidose. 2longziektes.
Ze heeft in de afgelopen bouwvakvakantie een dubbele longonsteking gehad en hebben bij haar moeten waken. Ze is nog maar 58 maar heeft de longen van iemand van 78. dus nu gaat ze naar een aanleunwoning.
Nu heeft ze in haar nu nog huidige woning voor 22 jaar terug een stenen aanbouw gekregen voor de wasmachine en kasten etc.etc.
een ruime ruimte van 3 bij 3enhavleve meter.
Met vergunning en al.
Dus zij was altijd in de veronderstelling datr de stichting dan als ze weg zou gaan van haar over kon kopen of een vergoeding.
Nu zegt de stichting dat ze dat met zo'n hokje dat er al zo lang staat niet doen.
Maar het mooie is dat de woning nu in de verkoop gaat sterker nog hij staat sinds vorige week op de site van de stichting. en wij hoeven volgende week de 23ste sept. pas de sleutels in te leveren.
De makelaars is gisteren geweest en die heb ik ook gevraagd of dit voor de stichting een vermeerderingwaarde heeft om te verkopen.
Ja zegt deze ong. tussen de 2500,- en misschien wel 5000,- euro dus...... dan denken ik daar mag dan wel een vergoeding tegenover staan.
Nu zei de stichting :"ja maar Uw moeder heeft er altijd veel plezier van gehad toch'?.
ja zei ik nog en jullie nu toch ook en de volgende bewoner.
Hij is van steen ,zitten hardhouten deuren en kozijnen in dubbele glas en is volledig geisoleerd.
Maar nu komt het mooiste (vinden wij zelf).
Mijn moeder heeft voor ong 12 jaar terug via de stichting CV aangevraagd (daar betaalde ze dan ook meer huur voor en heeft altijd netjes betaald) en gekregen en de ketel zou dan op zolder komen.
Dus ik heb toen samen met mijn moeder de hele zolder opgeruimd.
Toen kom ik daar de volgende dag kijken hoe het vordert en heeft de loodgieter de ketel in mijn moeders hokje gehangen. Daar wist de stichting van en er is mijn moeder nooit om goedkeuring gevraagd, rara de loodgieter zei toen dat dat veel makkelijk was en minder materiaal nodg (denk ik) en hoefde niet door alle betonnen plafonds heen.
En doordat de uitstoot vanaf het dak bij de buren kwam is er ook door om het gezellig te houden met de buren ook nog een extra langere pijp op geplaatsd want de buren konden met goed fantsoen soms niet door het raam kijken.
Dus al met al heeft de stichting het zich toen niet makkelijk gemaakt.
maar hun spullen hangen dus nu in mijn moeders eigendom. Daarom vinden wij dat daar en door de vermeereingswaarde bij de verkoop best een vergoeding tegenover mag staan.
Nu is onze vraag dus wat mogen nu nog verwachtten van de stichting. Wij hebben niks geeist, alleen wat staat daar tegenover want wegbreken mogen wij het hokje niet (zitten wij ook absoluut niet op te wachtten). Wij zijn al 5 weken bezig met verhuzien en inpakken, terwijl MA nog revalideert in het verzorgingstehuis.
Mijn moeder heeft de woning altijd keurig onderhouden en dat stond ook vast voor de tussenpersoon die de eerste oplevering heeft gedaan, maar dat er geen vergoedingen worden gedaan omdat het al zo lang stond.
Veeleisend zijn we ook niet maar er mag toch wel iets tegenover staan?
Ik hoop spoedig wat van u te horen omdat volgende week de laatste oplevering is en wij de woning alweer in keurige staat hebben afgeleverd en dan de sleutels moeten inleveren en dan een nieuwe start kunnen maken in mijn moeders nieuwe woonplaats. met vriendelijke groeten Rosemary

vrijdag 17 september 2010