Verantwoordelijkheid bij vervangen geiser

2 reacties

Ik heb een conflict met mijn verhuurder over het vervangen mijn geiser.
Sinds 2 maanden heb ik een koolmonoxide melder geplaatst in mijn huurwoning en deze is al een aantal keren afgegaan toen ik aan het douchen was, ook wanneer ramen en deuren tegen elkaar open staan.

Inmiddels woon ik 2 jaar in mijn huidige woning. Bij het intrekken heb ik geprobeerd een onderhoudscontract af te sluiten voor mijn geiser via Tempus. Zij nemen mijn geiser echter niet meer in onderhoud, omdat deze niet voldoet aan de voorschriften, de geiser heeft namelijk geen afvoerkanaal. Ik heb dit toen ook gemeld bij mijn verhuurder.
Waarna zij verwezen naar een bijzondere bepaling in mijn huurcontract, waarin staat dat de moederhaard en geiser om niet zijn overgedragen bij tekening van het contract.

Destijds had ik ook last van een lekkage, waardoor ik het toen even heb laten rusten. Maar nu de koolmonoxide melder al een aantal maal is afgegaan heb ik het probleem opnieuw gemeld bij mijn verhuurder. Er zijn ook 2 monteurs langs geweest, die beide een offerte hebben uitgebracht aan mijn verhuurder en adviseerden met spoed een CV-ketel te plaatsen.
Beide offertes zijn afgewezen door mijn verhuurder en zij geven nu aan dat ik zelf verantwoordelijk ben voor de aanschaf van een vervangende geiser. Zij zullen in elk geval geen CV-ketel plaatsen.

Is dit juist en ben ik inderdaad, gezien de bijzondere bepaling in mijn contract, hiervoor verantwoordelijk? Hoe pak ik dit het beste aan?

Het betreft hier overigens verhuur via een particuliere verhuurder met een vastgoedbeheer groep als tussenpersoon.

maandag 5 november 2012