Verbouwing van 2 onder een kap woning

1 reactie

Goedemiddag,

Wij wonen al zo'n jaar of 10 met veel plezier in een gehuurde woning.
Nu is hier voor dat wij hier kwamen wonen een renovatie in de straat geweest waar de vorige bewoner niet aan mee heeft gedaan, waardoor wij met een vrij verouderd huis zitten buiten onze schuld. Nu worden er inmiddels nieuwe renovaties aangeboden wat op zich goed is, Alleen omdat de vorige bewoner niet mee heeft gedaan met de renovatie daarvoor moet er veel meer gebeuren in onze woning. Waardoor wij ondanks de renovatie toch met hoge kosten komen te zitten.
Nu is er een "standaard" verhuis vergoeding die men krijgt bij deze renovatie, zo'n 500 euro. Daarnaast wordt er eenmalig een bedrag van de huur afgehaald van 200 euro. In totaal dus rond de 700 euro.
Omdat het in ons huis een wat grotere renovatie betreft (eerder een verbouwing), moeten wij tijdelijk verhuizen naar een ander adres. Hiervoor is ook geen extra vergoeding.
Met dit gegeven zijn wij rustig gaan kijken wat voor kosten wij zouden krijgen bij de bij ons wat uitgebreidere renovatie, en zijn tot de conclusie gekomen dat die 700 euro bij langer na niet voldoende is om de kosten enigzins te dekken.

Zijn wij verplicht om deze lage vergoeding te accepteren? aangezien het niet onze schuld is dat er in deze woning meer kosten moeten worden gemaakt, en het niet onze schuld is dat we moeten verhuizen tijdelijk? Is er uberhaupt wettelijk geregeld hoeveel vergoeding je hiervoor zou moeten krijgen?

Alvast bedankt voor alle tips en hulp!

Met vriendelijke Groet,

A. Ouwerkerk

woensdag 31 oktober 2012