verbouwing door verhuurder met gevolgen voor huurder

1 reactie

Beste allen,

Ik woon met 5 andere meisjes in een huurwoning, wat wij via een makelaar hebben gehuurd. Van de 1 op de andere dag staat ons huis in de stijgers, en we zijn nu 3 maanden verder. We konden het enkel doen met een briefje van de schilder met een krabbel" de komende tijd staan er stijgers voor de deur, groeten".
Echter gaat het daar neit om, maar tijdens het schilderen zijn ze erachter gekomen dat het huis in zwakke staat is en dat er een balk van 7 meter (die aan de voorkant van ons huis loopt en nog in het huis van de buren doorgaat) moet worden vervangen. Van de schilder begrepen wij dat 1 bewoner niet meer in de kamer kan blijven voor ongeveer 2 weken, en dat dat over weleens 2 weken zou kunnen beginnen. Waarop de schilder aangeeft ons niet van alles op de hoogte te kunnen stellen, dat dit aan de verhuurder is. Waarop wij de verhuurder/makelaar hebben gebeld, en deze zegt dat hij hier absoluut geen tijd voor heeft, en dat we dit soort dingen gewoon aan de mensen voor ons huis moeten vragen. Waarop het antwoord op de vraag: "Wanneer zou de medebewoner eruit moeten en hoelang weet zij dit van te voren?" kregen wij, hoho ruime tijd van te voren krijgt u dat te horen, waarop ik vroeg, hoelang is lang? een maand? neee neee dat is veel te lang. Een week is meer dan zat.

Hoekort van te voren mag een huisbaas/verhuurder/makelaar van te voren aankondigen dat het een verbouwing doet? Aangezien mijn medebewoner 2 weken eruit moet (en ik hoofdhuurder ben). Is een week van te voren niet te kort? en of is hij verplicht een andere woonruimte te regelen?

Ik hoop dat iemand mij hiermee kan helpen!

groeten

maandag 1 oktober 2012