verdwenen schutting na verbouwing

2 reacties

Graag zou ik jullie advies willen in het volgende probleem:

In oktober 2012 heb ik een huis toegezegd gekregen door de woningbouwvereniging.
de bewoner voor mij had de woning behoorlijk uitgeleefd en er is van boven tot onder heel wat werk aan verricht.

Ook de tuin viel onder die aanpak. in de laatste week van oktober ben ik vaak in het huis aanwezig geweest om mee te mogen beslissen over hoogtes van kranen en dat soort dingen. Ook is er toen gesproken door de werklui over het weghalen van de gemetselde muur tussen dit huis en dat van de buren. Ik wilde dat niet, maar er moest nog over beslist worden.

Enkele dagen later is de tuin aangepakt. Met een minigraafmachine is in de tuin gewerkt en hiermee is men per ongeluk (?) tegen de muur aangereden. Er zat een flinke scheur in de muur. Met twee man sterk is men bij de buurvrouw langsgegaan om te vertellen dat er iets was misgegaan en dat het zou worden opgelost. een uur later was twee derde van de muur (bijna 16m metselwerk) neergehaald en afgevoerd. de buurvrouw heeft hiervan foto's en videobeelden.

Zij heeft de woningbouw aansprakelijk gesteld voor de kosten van een nieuwe schutting. de woningbouw reageerde daarop met een afwijzing; de schutting was niet van haar, maar van de nieuwe bewoner. Zij kon niet bewijzen dat de muur van haar was. Als zij bonnen kon overleggen dan werd de schade betaald.

Twee dagen later kreeg ik de sleutel van het huis. Ik heb daarna de woningbouw aansprakelijk gesteld. Ook mijn verzoek word afgewezen omdat ik niet heb getekend voor overname van de muur.

De muur stond op de erfgrens, de muur versprong elke 2 meter; dan op haar grond, dan op de mijne.
De buurvrouw heeft niet meebetaald aan de muur omdat deze er al stond toen zij er kwam wonen. De vorige bewoners van haar huis kent zij nog, zij hebben de muur toendertijd geplaatst, maar hebben daar geen bonnen meer van. De muur heeft er ws al 10 jaar of meer gestaan.

Ik zou mijn huurperiode graag vervullen in goed contact met de buren. ik ben van mening dat de schutting MINSTENS voor de helft moet worden vergoed door de woningbouw; de helft van de buren in ieder geval. Ik heb het huis bezichtigd toen er nog een erfafscheiding stond. ik heb het huis daarop aangenomen. Bij het tekeken van het huurcontract was de verbouwing nog in volle gang en had ik nog geen idee dat er geen schutting meer terug geplaatst zou worden.Op dat moment lag mijn tuin nog vol afval; asbest en andere rotzooi. Pas wtee maanden later waren alle werkzaamheden in mijn huis echt klaar.

Hoe pakken de buren en ik dit probleem verder aan?

dinsdag 23 april 2013