verhuisproblemen met oude verhuurder

3 reacties

Door zeer serieuze gezondheidsproblemen voelden wij ons gedwongen te verhuizen van een huurwoning naar een appartement(huur)
de verhuurder van ons eerdere huis MVGM vastgoedmanagment -onderdeel van Delta loyd- stelde op 30 november voor om een voorinspectie te doen.
De inspecteur kwam niet opdagen maar wel een makelaar, het huis ging dus de verkoop in.
Nieuwe afspraak werd gemaakt en vond plaats op 14 december. Nu stelt MVGM dat wij een hele lijst nog afwerken om de woning opgeleverd te krijgen.
Wij kregen hiervan een onleesbare doorslag, hier moet u het maar meedoen, zo werd gesteldt. Wat moeten wij nu dus op orde stellen?
Wij mochten dit wel zelf doen, maar wat? en als men -MVGM- het deed kostte het zeker duizenden euro's zo werd ons te verstaan gegeven.
de verhuurder weigerde dubbelglas boven te plaatsen maar valt over een tochstripje in het raam in de slaapkamer boven.
Kijk sommige dingen waar men ons op attendeerde begrijp ik maar als -na vijf jaar smeken- een combiketel geplaatst wordt omdat de 30 jaar oude cv ketel, (zonder warmwater component, want een boiler moesten wij maar zelf huren) vervangen moet worden ontstaan er gaten moeten wij die dan dichten?
Tevens stelde men dat indien er na drie maanden geen koper zou zijn het huis weer de verkoop in gaat?
nu is er al een intermediair -de makelaar- die doet zijn werk deze drie maanden toch ook niet voor nop dus worden er indirekt gelden van pesioenen gebruikt om de makelaar te bekostigen zo lijkt mij.
Nu hebben wij in dit huis ontzettend veel vochtproblemen regelmatig is er 90% luchtvochtigheid gemeten op 2 hygrometers.
Ik sta op een wachtlijst voor een dubbele longtransplantatie vanwege taaislijmziekte, dus verhuizing was de enige optie, daar de verhuurder niets deed aan dit vochtprobleem. Nu ben ik zuinig op mijn gezondheid dus die vochtklachten hebben wij niet zelf gecreeerd.
Nu attendeerde de makelaar ons op vocht in de muren (het huis was toen al leeg en er werd praktisch niet gestookt).
Ik kan nog wel even doorgaan zo maar u zult alwel door hebben dat er hier een serieus conflict is gerezen.
Nu dienen wij voor 31 december deze mankementen te herstellen, ik kan dit niet vanwege mijn gezondheid en die periode is ook kerstperiode dus veel van onze vrijwilligers zijn weg of willen liever de tijd doorbrengen met familie, en alles laten opknappen kunnen wij niet gezien het kostenplaatje daar ik volledig ben afgekeurd door dit gezondheidspobleem.
Maar gezien het tijdsbestek is het dringend, wat kunt u ons adviseren?
Ik ben uit op, het af zijn van dit probleem en een teruggaaf van een kleine 1.300,-- euro borg die mijn vrouw destijds moest storten om deze woning te mogen bewonen.

woensdag 15 december 2010