Verplichte parkeerplaats

0 reacties

Sinds januari 2013 wonen wij in een nieuwbouwcomplex in de vrije sector. Bij het huren van het appartement zat ook de verplichting om a 61,50 per maand een parkeerplaats te huren in de ondergelegen parkeergarage. Geen probleem. Je auto hoeft dan immers niet aan de openbare weg te staan en het geeft een veilig gevoel. Saillant detail is echter wel dat er ook sociale huurwoningen in hetzelfde complex zijn die deze verplichting niet hebben en kunnen huren voor de helft van het geld. Zij hebben dan echter geen vaste plek in het complex. Dit terzijde. In maart 2013 is er een ruit van onze, toenmalige, auto ingetikt en de vandalen hebben een tomtom meegenomen. Stom om dat ding in het dashboardkastje te laten liggen, maar er is altijd nog zoiets als 'mijn en dijn'.

Aangifte gedaan, geklaagd bij de verhuurder, maar deze geeft aan dat ze geen maatregelen kunnen nemen. De parkeergarage blijkt helemaal niet zo veilig te zijn. Hij is weliswaar afgesloten door een hek, maar in het dak zitten vier enorme gaten, waar bomen door naar buiten kunnen groeien en onverlaten zich door naar beneden kunnen laten zakken. Onlangs, en nu in onze nieuwe auto, is het weer gebeurd. Nu twee ruiten ingetikt. Weer aangifte gedaan en weer geklaagd bij de verhuurder. Weer worden we van het kastje naar de muur gestuurd. Er komt geen beveiliging als in camera's of iets dergelijks, want daar is geen geld voor. Ik heb uitgerekend dat deze garage de verhuurder ruim 61.000 euro op jaarbasis oplevert. Trek daar de kosten vanaf (dat kan nooit veel zijn, want ze doen er niets aan) dan zou je toch denken dat er iets te over blijft.

Mijn concrete vraag: kan ik van de huurovereenkomst van de parkeerplaats af? Ik ben bang van niet. Mag ik van de verhuurder verwachten dat hij er voor zorgdraagt dat al het mogelijke is en wordt gedaan om de veiligheid te waarborgen?

woensdag 2 april 2014