Verplichtingen na toezegging teruggave borg. Hoe zit dat precies?
Onze dochter huurde een kamer voorde duur van 1 jaar. De termijn zou aflopen 1 september 2015. Omdat dochter wilde samenwonen huurde ze per 15 juni elders woonruimte. Omdat ze aan een jaarcontract vastzat bij de kamerverhuurder moest ze de huur van juli en augustus gewoon betalen, tenzij ze een andere huurster voor haar kamer vond. Een medebewoonster die een kleinere kamer had wilde graag haar kamer huren, en de verhuurder ging accoord. Het huurcontract van dat meisje werd getekend en je zou zeggen: zaak is klaar. Maar nee, de kamer van dat andere meisje stond nu leeg en nu was ineens de eis dat onze dochter voor die kamer een andere huurster vond en anders moest ze die kamer tot 1 september betalen! Dochter vond een andere huurster die per 1 juli de kamer wilde. De verhuurder ging accoord en dochter heeft anderhalve week geleden de sleutels ingeleverd bij de verhuurder. De verhuurder zei dat het zo goed geregeld was en dochterlief kreeg haar borg terug. Dit alles in het bijzijn van een getuige. Nu, anderhalve week later, kreeg dochter een whatsapp van de dochter van de verhuurder, zij neemt de zaken waar voor haar ouders die op vakantie zijn. In de whatsapp staat dat het meisje dat op die kleinere kamer zou komen wonen per 1 juli, besloten had niet te komen en dat onze dochter nu alsnog de huur van die kamer moet betalen tot 1 september of een andere huurster moet vinden. m.i. kan dit helemaal niet. ik heb ook meteen gezegd dat het teruggeven van die borg en de woorden dat het zo geregeld was betekenen dat ze hier niet meer op terug kunnen komen nu ineens dat nieuwe meisje haar afspraak niet nakomt. Ik ben ook niet bereid dit te gaan betalen tenzij blijkt dat dochterlief hier wettelijk wel voor aansprakelijk is. Iemand ervaring met dit soort huisjesmelkers?
Kennelijk ben je alleen op de wereld met deze ervaring, of de ervaringsdeskundigen zijn op vakantie :p
Je kunt duidelijk zijn en je verhaal uitschrijven in een brief aan de verhuurder, waarmee je een contract hebt. Er is afgesproken dat het huurcontract (dat liep tot september 2015) kon worden ontbonden als je een nieuwe huurder vond. Dit heb je bereikt.
Je zou even in je huurcontract kunnen kijken waarvoor een borgsom bedoeld is, maar volgens mij is er geen reden om borg in te houden als je geen nieuwe huurder vind; maar dat terzijde.
Verder heb je niet echt een vraag, zijn er volgens de verhuurder gevolgen als je geen nieuwe huurder vind?
Niet reageren (in jouw link) richt zich op het feit dat een incassobureau contact opneemt met de debiteur xD
Als een deb een incassobureau negeert dan houdt het buitengerechtelijke traject op te bestaan. Een incassobureau kan er dan voor kiezen om de zaak te laten zitten (te veel kosten/weinig bewijs) of het incassobureau laat een exploot door een deurwaarder bezorgen.
Misschien kan Chrisd uitleggen waarom niet reageren beter is
@Crescendo
De dochter van verhuurster was zo onverstandig de verplichtingen van de dochter van marieke in te ruilen voor een belofte van de laatste huurster zonder dat deze iets getekend of een borg gestort had.
Daarvoor probeert ze nu blijkbaar dochter te laten opdraaien; of ze dat zelf doet of een incassoburo maakt geen verschil.
De laatste regel van de post http://rechtenforum.nl/forum/thread/p/221016/#221016 luidt:
'Ga gewoon rustig zitten afwachten. Dagvaarden ze je dan is het vroeg genoeg om wat te doen'.
Als er een bewoonster van kamer wisselt, betekent dat niet dat er een nieuwe huurder is gevonden.
Dan had uw dochter voor haar kamer een andere huurster moeten vinden. Nu heeft een ruiling plaatsgevonden.
De nieuwe huurster die uw dochter gevonden had, heeft de kamer niet genomen, dus uw dochter moet nog steeds de huur betalen of weer een nieuwe huurder vinden.
Uw dochter is verplicht de huur tot 1 september a.s. te betalen. De verhuurder wil meewerken dat een ander de kamer huurt zodat uw dochter niet meer hoeft te betalen. Meer niet.
Waarom zou dit risico voor de verhuurder zijn.
Althans ikzelf lees, dat ze de kamer wél heeft genomen, maar daar op teruggekomen is; echter nadat Marieke en verhuurster hadden afgerekend??