verplichtingen warmte isolatie wooningstichting

2 reacties

Graag zou ik willen weten of een woningstichting verplicht is om te isoleren bij kou.

Wij huren een huis van de woningstichting.
Begane grond woonkamer gang en keuken.
1e verdieping slaapkamers en badkamer.
2e verdieping zolder met vaste trap (die als berging gezien wordt)

Het huis is voorzien van dubbelglas en een hr ketel. Helaas is de zolder niet geisoleerd. Het dak bestaat uit houten planken en dakpannen.
Op de 1e verdieping hebben we een vaste trap met open treden die naar de zolder gaat. Ooit bij een renovatie heeft de wooningstichting wel de mogelijkheid gegeven om een dakkapel te laten plaatsen zodat er een slaapkamer van gemaakt kon worden. Wij hebben dat niet gedaan.
Doordat de zolder niet geisoleerd is kunnen we het vanaf de gang op de begane grond t/m boven niet meer warm krijgen. De woningstichting is van mening dat het inderdaad te koud is maar wil de zolder niet isoleren omdat het onder berging valt. Wij hebben inmiddels de open treden al dichtgetimmerd en een plaat met vloerbedekking voor het trappegat geplaatst. Helaas als het in de woonkamer 21 graden is dan halen we boven 15 graden. De verwarming
's nachts uitzetten is dus ook geen optie meer waardoor wij vreselijke hoge stookkosten hebben. Wij hebben net 2 maanden geleden een baby gekregen en zij kan niet op haar slaapkamer slapen vanwege de kou. Ik slaap nu in de woonkamer op de bank en de baby in de kinderwagen.

De zolder mogen we wel zelf isoleren maar dat betekend 80m2 isoleren en dat kost nogal wat. Spouwmuren isoleren mogen we zelf niet (heeft ook geen zin omdat het een tussenwoning is en de isolatie doorgaat naar de buren) en de woningstichting wil het niet.
Alle bewoners in de straat hebben last van hetzelfde probleem.

Is de woningstichting verplicht om te isoleren bijvoorbeeld met aanpassing van de huur. Of mogen ze zoals zij zeggen weigeren omdat de zolder onder berging valt. Wordt ik niet in mijn gezondheid en vooral mijn woongenot aangetast. Welke stappen kan ik ondernemen.

Vast bedankt.

Mvg Annemarie

maandag 16 januari 2012