Verschillende keren afgewezen voor huurwoning

1 reactie

Goedemiddag LS,

Ik probeer al een tijdje een huisje te vinden om samen met een vriendin te gaan wonen. We hebben geen relatie, maar willen wel samen in één huis wonen omdat dit gezelliger is en om alle kosten te delen. Echter zijn wij nu al 6 a 7 keer afgewezen voor een huurhuis nadat wij de vraag 'Hebben jullie een relatie?'' in alle eerlijkheid beantwoordden met 'Nee, we zijn gewoon twee vriendinnen'. Omdat ze dit elke keer niet willen hebben omdat er een té groot risico zou zijn dat één van ons binnen een korte tijd een relatie zou krijgen en er dan nog maar één overblijft?! Dit zelf vind ik een erg lullig argument... En om die reden zijn wij nu al een aantal hele leuke woningen misgelopen.

Het risico dat een relatie uit gaat van mensen die wel als stel gaan samenwonen lijkt mij over het algemeen groter dan dat een vriendschap uit elkaar gaat?
Daarbij hebben wij ook onderling een afspraak gemaakt om elkaar niet in de steek te laten, en er samen minimaal voor 1 a 2 jaar te gaan wonen. Ook al zou één van ons binnen die tijd een vriend krijgen, wat natuurlijk kan, maar dit wil toch niet gelijk zeggen dat er gelijk sprake is van samenwonen... En het verlaten van de huidige woning.
Maar nogmaals deze risico's lopen ze ook als er een stel woont. Dus ik vind het lullig dat wij elke keer om dit feit afgewezen worden, terwijl we het allebei gewoon prima kunnen betalen.

Nu hebben wij ons voor een nieuw project ingeschreven en krijgen wij weer de vraag...
Ik heb hem nog niet beantwoord. Omdat ik graag eerst zou willen weten of ze deze vraag überhaupt wel mogen stellen en ten tweede of dit voor hun wel een doorgronde reden is om ons niet toe te laten voor de verhuur van een woning?

Groet,
June

donderdag 17 juli 2014