Vestia

4 reacties

Al enige jaren huur ik een woning bij Vestia. Al vrij snel zag ik dat de muren in een groot deel van het huis aangetast waren. Dit bleek waterschade te zijn afkomstig uit de kruipruimte. Zeker 1 keer per jaar kwam er iemand kijken altijd werd er wel een soort van oplossing aangedragen. Er werd een kraantje dichtgedraaid, heb een hele theater voorstelling gehad om aan te tonen dat er geen lek was, er is een warm water lek gevonden in 2010. Dit laatste bleek de redding voor mijn muren te zijn. Deze zijn later gedeeltelijk opgeknapt.
Ook is mij door verschillende aannemers verteld dat er een slechte ventilatie van de kruipruimte is en dat dit bij meer benedenwoningen in het complex heest. Hier is verder nooit iets aan gedaan. Vestia ontwijk dit ook door te zeggen dat er onderzoek naar wordt gedaan en dat ze bezig zijn met prijsopgaven.

Het gevolg is dat ik nog steeds enorm veel last heb van vochtoverlast. Er zitten zwarte plekken op het plafond, het stinkt regelmatig boven de kruipruimte, de vloer komt iets omhoog onder de ramen van mijn slaapkamer en de deksel op de kruipruimte is altijd vochtig. Los van deze smerigheid is het niet goed voor de gezondheid. Heb veel last van keelpijn en wordt in de winter vaak wakker met rode ogen. Slaap ik niet hier, dan heb ik nergens last van.

Dec 2010 heb ik bijna wekelijks de reparatielijn gebeld.
Jan 2011 nog een aantal keer gebeld maar tot de conclusie gekomen dat ik toch niet verder kwam dan de telefooncentrale.
Ik ben toen wel terug gebeld door iemand die me beloofde dat de kruipruimte mee werd genomen tijdens groot onderhouden zomer 2011. Maar als er haast bij was zou hij daarop een uitzondering maken en bij mij langs komen. Ik heb aangegeven dat ik zo snel mogelijk tot een oplossing wil komen. Nooit meer iets gehoord en ik besloot te wachten tot het groot onderhoud.
Zomer 2011 Groot onderhoud: Enorm slecht uitgevoerd: druppels verf op de kozijnen, tocht van nieuwe klepraampjes en geen woord over de kruipruimte. Onderhoud liep uit tot okt/nov
Dec 2011 Klacht ingediend
Dec 2011 Zwart op wit gekregen dat er actie zou worden ondernomen. Geen woord over een oplossing wat betreft de vervolgschade.
Feb 2012 Klepraampjes zijn vastgezet. Andere reparaties zijn nooit uitgevoerd.
Feb 2012 Nogmaals contact opgenomen
Feb 2012 klacht ingediend bij gemeente Tilburg met de vraag mij te helpen. Geen reactie

ik weet niet echt meer hoe ik dit het beste aan kan pakken. Wordt al misselijk als ik de naam Vestia weer op zie duiken op het journaal of kranten. Kan ze bijna betichten van emotionele schade. ;) Hoewel bijna... Ze hebben mij mijn woongenot wel ontnomen.

vrijdag 30 maart 2012