Wat kan ik nog doen?

1 reactie

Goedendag allen,

Ik woon momenteel al tien jaar in een woning, in Zandvoort, waar ik 6 jaar geleden bedacht dat het voor mij beter zou zijn als ik ging verhuizen.
Ik deed en doe dit via woningruil, daar ik bij mijn advertentie op www.woningruil.nl snel reactie kreeg, alleen bleek dit voor mij niet de goede/gezochte woning.
Vervolgens bleef ik kijken en zoeken naar geschikte ruilwoningen alleen had ik in de tussentijd het zo vreselijk druk met allerlei andere zaken, belangrijker steeds weer,
fouten UWV, belasting, gemeentelijke belasting etc., waardoor ik als ik zocht tussendoor op geschikte momenten geen geschikte woning vond steeds.

Tot kort geleden, ik vond een mevrouw die woonde in Amsterdam, in de Jordaan.
Wij hadden over en weer vragen en antwoorden naar elkaar gemaild, foto´s gemaakt en verstuurd aan haar etc.
Tot zij de vraag stelde, "hoeveel de nieuwe huur zou worden op het moment dat zij mijn woning zou betrekken".
Ik wist dit niet en belde vervolgens dus de Woningbouw "de Key", (beiden hadden we ook nog eens dezelfde woningbouw, alleen zij in A´dam en ik in Zandvoort).
In mijn gedane telefoongesprek naar de woningbouw in Zandvoort kreeg ik te horen niet te mogen ruilen doordat mijn woning op de zogenoemde "verkooplijst" staat.
Ik zou daar ook bericht moeten hebben ontvangen, wat ik niet kan bevestigen aangezien dat als ik het zou hebben ontvangen direct in de prullenbak zou hebben gegooid, omdat ik in mijn situatie de woning toch niet zou kunnen kopen, al had ik het nog gewild.
Des al niet te min, aangezien de leidinggevende hier in Zandvoort op de hoogte is van mijn jarenlange slepende problemen van het "vechten voor mijn rechten" alleen maar, ik totaal "geestelijk" en "lichamelijk" helemaal op ben, en hij door dit te weten ik het met zijn besluit absoluut niet eens was hem meldde verdere stappen te gaan nemen.

Vervolgens gevraagd om "persoonlijk" gesprek met de Directeur van de woningbouw in Amsterdam om mijn situatie uit te leggen.
Dit ook gekregen, met leidinggevende Zandvoort daarbij ook aanwezig, wat resulteerde na een week , dat ik bij "hoge uitzondering" gebruik mocht maken van woningruil met daarbij voor de nieuwe te komen huurden een max. huur van 699,== euro.

Nu mijn probleem of vraag eigenlijk.
Degene met wie ik wilde ruilen had in dit tijdsbestek al een andere woning gevonden, waardoor ik niet meer van deze voor mij "ontzettend" geschikte woning gebruik kon maken.
Ik wil nl, heel graag naar Amsterdam en dan ook alleen naar de wijken "de Pijp" of "de Jordaan", daar dit zeer gewilde wijken zijn is de kans van woningruil erg schaars.
Wat ik zeker natuurlijk zelf ook al had ervaren, en daarom bij de gevonden partner begon te springen van blijdschap.

Ik wil nu van de woningbouw hierdoor vragen om het geleden verlies van deze woning van mij te compenseren door een woning, met daarbij een woning voor mijn keuze in de wijken "de Pijp" of "de Jordaan".

Ben ik hier fout in als ik dit vraag of zou ik het kunnen vragen?
Misschien wel "eisen"?

Ik voel me gewoon benadeeld.

Wie weet hier het rechtmatige antwoord op voor mij?
Alvast mij zeerste dank,
Radeloze lieve vrouw.

donderdag 25 september 2014