Wat zijn de vervolg stappen bij uit blijven terugstorten waarborgsom?

0 reacties

Goedemorgen,

Kan iemand mij adviseren over de te nemen stappen voor het terug krijgen van de betaalde borg voor een huur appartement?

Kort de casus:
Van april 2014 t/m april 2015 heb ik een appartement te Eindhoven gehuurd van meneer M. Hendrikx. Op 1 april 2015 heb ik de huur per 1 mei opgezegd, de oplevering en sleuteloverdracht heeft plaats gevonden op vrijdag 17 april 2015. Meneer Hendrikx heeft het appartement gecontroleerd, goed gekeurd, de sleutels + bevestiging inschrijving nieuwe gemeente in ontvangst genomen en, in mijn bijzijn, met iemand (?) gebeld om opdracht te geven de borg terug te storten op 10 mei 2015.

Op 23 mei 2015 heb ik de eerste brief gestuurd en gemaild met het verzoek om binnen 14 dagen alsnog het geld over te maken. Op 8 juni 2015 heb ik meneer Hendrikx een aangetekende brief gestuurd (en de brief gemaild) waarin ik hem in gebreke stel en weer met 14 dagen de tijd om te betalen. In de huurovereenkomst staat dat de verhuurder verplicht is om binnen één (1) maand de borg terug te storten. Op de laatste mail heb ik gelijk dezelfde dag een reactie ontvangen van zijn administrateur meneer M. van Mierlo waarin deze aangeeft het te gaan controleren en zo spoedig mogelijk bij mij terug te komen.

Jullie raden het al. Ik heb tot nu toe nog niets gehoord of gezien. a.s. Zondag zijn de 14 dagen om. Het gaat hier om een bedrag van € 1.390,-
- Is het verstandig om meneer Van Mierlo "ter herinnering" te mailen dat ik nog steeds niets gehoord of gezien heb?
- Wat kan / ga ik maandag doen als het dan nog steeds niet op mijn rekening staat?

donderdag 18 juni 2015