Wat zijn mijn rechten , door woning meer last van astma

1 reactie

Hallo

Ik heb 4 februari ben ik een woning gaan huren bij de woningbouw sprengeland wonen . Deze zou bij oplevering klaar zijn en alles van de vorige bewoners eruit . Blijkt bij ophalen van de sleutel dat de monteur nog bezig is met de elektra . Kan gebeuren ik heb hier verder niet echt storing aangegeven omdat er al vertraging was omdat de vorige bewoners niet alles eruit hadden gehaald .

Nu blijkt eenmaal het huis bezig te zijn dat er in de keuken deze was bekleed met latten , en gammelende bovenkastjes en geen degelijke afzuiging . Ik heb de latten eraf laten halen kastjes voorzichtig blijkt er allemaal vocht & schimmel achter te zitten . Ik heb zware astma en was hier dus erg van geschrokken . Ik heb dit gemeld bij de woningbouw deze doet hier niks aan dus speciaal een bedrijf laten komen schimmel bewerkt opnieuw gestuct. Blijkt na 2 weken gaat stuct werk bubbelen . Ik moet dus nu noodgewongen wachten met de nieuwe keuken . De keukenkastjes waren niet van de woningbouw en moesten worden vernietigd vanwege de hoeveelheid schimmel , er staat nu dus een keukenblok in van 3 onderkastjes waarvan er 1 smaller is vanwege de wasbak af en toe voer . Verder niks kan ik bovenkastjes eisen ? Hun zeggen dat nog minimaal 43 jaar moet wachten tot de volgende renovatie .

Hetzelfde probleem in de badkamer , woning bouw doet niks en heb het hele plafon en kozijnen zo ver mogelijk behandeld en met speciale verf behandeld .

De plinten waren vervangen door de woning bouw in de woning aangezien deze 15 cm hoog waren heb ik deze vervangen voor normale 5 cm hoge plinten . Dit tot ontevreden van de woningbouw.

Blijkt na wat onderzoek dat mijn dak maar ook de bovenverdieping niet geïsoleerd is alleen de muren . Ik heb zware astma en had steeds meer aanvallen . Hierdoor zijn we gaan kijken waarom het zo tocht in huis . Dit blijkt doordat alle warmte naar boven verdwijnt en deze word vervangen door wind en kou . Dit heeft steeds meer effect op mijn astma van bijna geen last meer van mij astma tot ik hier ging wonen en 4 maal zo veel last heb en meer medicijnen heb gekregen . Dit gemeld bij de woningbouw zei melden dat zei hier niks aan gaan doen moet ik dit zelf isoleren hoe hun dat willen en zelf bekostigen .

Blijkt mijn schoorsteen op zolder uit mekaar te vallen en moest deze opnieuw gestuct worden. Tot mijn verbazing komt er een 2de klusjes man aan en die gaat mijn dak op . Blijkt er een lek bij de andere kant van de muur te zitten wat mijn nooit gemeld is . Ik dit terug gekoppeld aan de woningbouw . Dit waren zei vergeten te melden bij de oplevering .

Leuke wij gaan eindelijk beginnen met de schuur blijkt daar een smeerput in te zitten waar olie in is gedumpt . Aangezien mijn gezondheid al niet goed op pijl is heb ik aangegeven dat ik er zeker van wou zijn dat er niks in de grond zit ivm. mocht ik er planten en kruiden inplanten weet zeker dat gezond is . Dit is niet gedaan er is een hoveniersbedrijf gestuurd deze heeft de olie een deel eruit geschept ( onderkant van smeerput bleek gewoon zand te zijn ) deze is vervolgens gewoon vol gegooid met geel zand en een laag beton erop wat grof gestort is niet bij de andere beton past in de schuur en wat niet afgewerkt is . Dit schijn je maar zelf op te moeten knappen .

De algemene woning had bij oplevering niet de goede punten die hierna in tijdsbestek van 3 maanden gedaan is door de woning bouw ;
- De elektra die gemaakt zou worden waarvoor ze terug zijn moeten komen
- 1 slaapkamer moest compleet opnieuw gestuct worden
- woonkamer opnieuw gestuct aan 1 zijde
- deuren bij worden gesteld waarvan de helft nu nog moet gebeuren
- trap treden ondersteuning vervangen
- draagbalk gerepareerd op veel aandringen
- dak balken voor de daktegels staken spijkers aan deze zijn aan getimmerd
- zolder trap bouten van vervangen en moertjes op gedraaid
- een smeerput waar olie in zat alleen dichtgegooid met zand en laagje beton wat niet afgewerkt is
- vitens heeft de hoofdkraan vervangen

Door mijzelf
- hal en keuken gestuct en behandeld tegen schimmel en vocht door mijzelf
- plinten vervangen van 15 cm naar normale hoogte
- douche behandeld tegen schimmel en vocht
- huis gaten en pluggen dicht gemaakt
- toog in de muur gemaakt
- zand uit de tuin verwijderd die op een verhoging stonden van bielzen waar 10 cm stront zat

Wat kan ik doen om de woning bouw zo ver te krijgen om toch me dakisolatie of plafon/vloer isolatie naar de zolder toe te krijgen ?
Me bodemonderzoek naar de olie in de smeerput en dat deze daadwerlijk word afgewerkt

Nu heb ik een dakgoot die verstopt zit omdat er allemaal bladeren inliggen , de woningbouw zou dit elk jaar schoonmaken dit blijkt al naar 2 jaar verschoven te zijn . Ze gaan het niet eerder schoonmaken dan dat het water naar binnen stroomt of over de dakgoot heen en anders moet gewoon 2 jaar wachten . Al lijkt mij voorkomen beter .

Ik betaal 682 euro huur in de maand waarvan ik in begin niet fatsoenlijk heb kunnen wonen , en nu nog steeds dingen tegenkom die niet kloppen . Waardoor alsnog steeds opdraai voor kosten terwijl ze horen de woning toch goed op te leveren ?
Als antwoord van de woningbouw krijg ik dan ja sommige dingen zijn klein onderhoud .
Ik heb veel onkosten gehad door vuil wat in de kruipruimte is gedonderd door de vorige bewoner de woningbouw heeft hier geen kennis aan . het is allemaal ons eigen klein onderhoud ?

donderdag 25 juli 2013