Waterschade door CV-ketel

0 reacties

Mijn vriendin en ik zijn eind augustus 2014 samen gaan wonen in een appartementje via de woningbouw. Eind december begon het laminaat in de hal te krommen, dit heb ik begin januari gemeld. Na meerdere keren een monteur langs gehad te hebben bleek de afvoerpijp behoorlijk versleten te zijn. Nu hebben wij schade tussen de 500 en 600 euro, denk hierbij aan laminaat, vloerbekleding en muren. Dit hebben we bij de inboedel gemeld, echter hebben wij 225 euro eigen risico. Het eigen risico willen we verhalen bij de woningbouw. Echter beweren zij dat zij daar niet aansprakelijk voor zijn.

In een brief vermelden ze het volgende:
Wooninc. is aansprakelijk voor schade als haar verwijtbaar handelen kan worden aangerekend. Dat is hier niet het geval. Direct nadat u de lekkage heeft gemeld, hebben wij actie ondernomen om noodzakelijke herstelwerkzaamheden te laten uitvoeren.

Ze hebben inderdaad wel meteen iemand gestuurd, maar dat verandert niet dat er waterschade is ontstaan. Is het niet zo dat de woningbouw aansprakelijk is door achterstallig onderhoud? Al moet ik er wel bij melden dat een afvoerpijp van een cv-ketel gedeeltelijk achter een muur zat.

Wij zijn benieuwd naar wat jullie te melden hebben!

donderdag 4 juni 2015