Woningbouwcorporatie trekt advertentie in na acceptatie

1 reactie

Beste mensen,

Mijn naam is Maurice en ik kom uit Rotterdam, ik ben het afgelopen jaar op zoek geweest naar een nieuwe huurhuis via woonnet rijnmond. Hier heb ik gereageerd op een advertentie van een woningbouwcorporatie en ik mocht dit huis bezichtigen. Ik heb het huis toen geaccepteerd en alle formulieren (IBRI, Loonstroken en legitimatie etc.) ingeleverd en samen met de verhuurmakelaar van deze corporatie een acceptatie formulier ondertekent. Dit was allemaal eind december 2015.

Vervolgens heb ik een tijd niets vernomen van de corporatie en heb contact gehad met mijn contactpersoon. Deze gaf aan dat de woning nog niet verhuurd kon worden omdat het team van onderhoud nog geen 'go' had gegeven en ik nog even geduld moest hebben. Zo gezegd zo gedaan.

Na nogmaals twee weken niets vernomen te hebben heb ik naar kantoor gebeld (het heeft mij enkele keren/dagen gekost voor ik terug gebeld werd door iemand die mij verder kon helpen). Nou vandaag ben ik teruggebeld en werd mij verteld dat de vorige verhuurmakelaar ziek was en dat zij het slechte nieuws had dat het huis niet meer aan mij verhuurd kon worden, omdat er volgens deze verhuurmakelaar sinds 1 januari 2016 een nieuwe regel geldt en dat is 'passend toewijzen'. Omdat mijn inkomen in 2014 te laag was (IBRI formulier) mogen zij dit huis niet meer aan mij verhuren. Al werk ik in 2015 wel weer fulltime. Zij mochten niet aan de hand van mijn recente loonstroken oordelen of bepalen dat mijn inkomen dus is veranderd ten opzichte van vorig jaar?

En al zouden zij dit wel mogen doen vertelt ze vervolgens, maak ik toch geen kans meer op dit huis omdat ze het in de vrije sector hebben geplaatst (ja inderdaad, dit is dus nadat ze mij eerst hebben afgewezen op basis van mijn IBRI formulier van 2014).

Heb ik hier een poot om op te staan? Rest mij nog een recht dat zij dit huis niet op deze manier mogen weigeren? Hebben zij rechtmatig gehandeld door mij dit huis na acceptatie (ondertekende formulier dat ik het huis accepteer en dat alles naar waarheid is ingevuld etc. en nadat ik contact heb gehad met de verhuurmakelaar via mail (vorige week nog) waarin staat dat ik moest wachten op het onderhoudsteam) nog in te trekken?

Ik voel me in deze zaak machteloos, vooral omdat ik mij ruim een maand heb voorbereid op het intrekken in deze woning en zelfs aankopen heb gedaan voor dit huis. En mij stomweg wordt verteld dat ik het huis niet krijg en het sowieso kan vergeten omdat het in de vrije sector wordt geplaatst.

Alvast bedankt en ik hoop hier op dit forum graag wijzer te worden van waar ik op dit moment sta!

Maurice

donderdag 28 januari 2016