Grensreconstructie onmogelijk, Kadaster GPS coordinaten kwijt

0 reacties

We hebben in 2009 een 2-1 kap woning gekocht. De buren hadden tot dan toegang tot beide percelen en hadden de erfgrens voor het grootste deel verwijderd voor de werkzaamheden van de buurman. Na de koop werden we door de buren op de hoogte gesteld dat zij het gedeelte erfgrens dat aanwezig was iets hadden verplaats tbv aanleg rioolaansluiting. Toen wij de Kadastrale kaart bekeken bleek echter dat het om een aanzienlijk stuk grond ging wat de buren hadden ingepikt, toen zij begonnen te dreigen met het afkappen van ons riool (aansluitpunt zat aan hun zijde) hebben wij het Kadaster erbij gehaald om de originele erfgrens te reconstrueren.

De meting werd door het Kadaster uitgezet, maar met de uitslag hiervan kwamen wij tot de conclusie dat zij slecht de huidige situatie in beeld hadden gebracht. Na bezwaar waar niet op werd gereageerd door het Kadaster hebben wij het bij de Nationale Ombudsman neergelegd. Zij hadden het Kadaster een brief gestuurd dat zij ons uitleg verschuldigd waren waarop het Kadaster een tweede meting is komen doen. De betreffende medewerker (op ons verzoek een andere medewerker dan de eerste keer) erkende dat de eerste meting niet correct was uitgevoerd doordat de originele GPS coordinaten kwijt waren geraakt. De uitslag was dat ten op zichten van de eerste meting de erfgrens 10 cm opgeschoven zou moeten worden. Dit keer zat er echter een nieuwe kadastrale kaart bij en er is een duidelijk verschil (in ons nadeel) te zien tussen de kadastrale kaart bij aankoop van de woning en de kaart die ze bij deze uitslag hebben verstrekt.

Nogmaals beklag gedaan, maar het Kadaster is niet bereid nog een meting te komen doen en de Nationale Ombudsman is niet meer bereid om het Kadaster aan te spreken.
Ik wil hier een advocaat op zetten, maar dat kost een hoop geld, dus voordat ik dat doe zou ik graag willen weten of er nog meer mogelijkheden zijn.

donderdag 3 april 2014