Groenstrookje overnemen niet mogelijk, buren wel.

1 reactie

Graag ontvang ik advies over de volgende situatie:

Wij hebben een huis gekocht waar achter een stukje groen ligt (tot een voetpad, ongeveer 3 meter diep 6 meter breed). In het verleden hebben onze buren aan dit stukje grond, grenzend aan hun tuin, aangekocht bij de gemeente. Dit is ook te zien op het kadaster.
De makelaar heeft bij de verkoop ook gezegd dat de gemeente deze stukjes zonder problemen uit zou geven.

Nu willen wij dit stukje grond ook bij onze tuin trekken waardoor de tuin 3 meter dieper wordt, maar wordt door de gemeente gezegd dat wij dit niet kunnen kopen omdat het bij openbaar groen hoort dat niet verkocht wordt.
Dit stukje heeft zelfs al een kavel nummer en opmerkelijk is dat het grasveld aan de overzijde van het voetpad wel onderhouden wordt door de gemeente maar het stukje grenzend aan onze tuin het onkruid nu 1 meter hoog staat.

Echter schermt de gemeente met een kaart waarop aangegeven staat, met kleuren, welke stukken "hoofdgroen" zijn en niet verkocht kan worden. Ook het kavel (de tuin van de buren, afgezet met een schutting en dus zeker geen groen) staat hierop aangegeven als onverkoopbaar terwijl ze toch eigendom zijn. Deze "groenkaart" is van 2012 en de buren hebben het stuk al voor die tijd gekocht.
Je zou toch denken: Gelijke monniken gelijke kappen?

Wat zijn de mogelijkheden om toch 'legaal' dit stukje groen bij onze tuin te kopen? Welke argumenten kunnen wij aanvoeren om tegen deze afwijzing in bezwaar te gaan?

Alvast bedankt voor jullie tips en adviezen.

vrijdag 15 augustus 2014