Handhaving bekeurt wat al jaren gedoogd is...hoe nu?

1 reactie

Ik woon in een klein dorp aan een schuine weg omhoog, met garage naast het huis. Geen achterom.
Er is een verhoogde aflopende stoep/strook in eigendom voor het huis van 80 cm. Daarvoor ligt een strook met aan het begin van de weg 3 parkeerplaatsen en die strook loopt taps toe tot 1.05 cm bij mij bij einde huis en garage. Houd zelf al jaren de grond schoon want er komt nooit iemand van de gemeente langs.

Punt/probleem 1:
Ik heb daar voor mijn huis op die strook een mini zitje met 2 stoeltjes en een tafeltje gezet. Dit staat er al 9 jaar. Het werd gedoogd door het dorp waar ik woon ( historisch, dus was erg welkom als aankleding) en de gemeenteambtenaar die ik heb gesproken bij verhuizing en latere verbouwing ( naam bekend).

Punt/probleem 2:
Geen achterom…echtgenoot veel in buitenland en zijn auto in de garage. Zelf heb ik zware bekkeninstabiliteit en dus moeite met lopen en zeker met tillen. Nu staan de containers ( blauw en grijs en groen) netjes voor mijn eigen garagedeur. Zo kan ik ze en gebruiken en naar de straat brengen om te laten legen. Ook dit werd gedoogd.

Nu word er om de hoek van de straat op het plein verbouwd… en er zijn regelmatig opzichters die notabene hun auto voor mijn garage zetten of het tuinsetje wegzetten en hun auto half op het strookje parkeren. Het is een smalle straat met 5 woningen en een kerk. Je kunt daar niet parkeren en volgens mij mag dat ook niet voor iemands garage. Ik heb dat netjes gezegd, en ook gezegd dat ik zo mijn huis niet uit kan als men voor mijn voordeur parkeert.

Nu is afdeling handhaving gealarmeerd en heb ik een bekeuring te pakken voor het plaatsen van voorwerpen zonder vergunning op de openbare weg, en ik moet het weghalen.

Mijn vragen zijn:
1 …kan dit zomaar?
2 En als ik een vergunning wil aanvragen…welke moet dat dan zijn?
3 Mag je parkeren voor een garagedeur van iemand?
4 Mag je parkeren met een auto van 1.50 breed op een strookje van 1.05 en er dus half overheen pal voor iemands voordeur?

En ja,…er loopt een aanvraag voor een gehandicaptenparkeerplaats. Ik heb al een kaart. Maar….die moet in een andere straat komen want bij mijn eigen voordeur is de stoep te smal !!! En dat terwijl op artsenverklaring ik maximaal 100 meter kan lopen zonder pijn of te moeten zitten.

Dus nog het nodige aan strijd te gaan.

Bij voorbaat dank voor het reageren, en het advies wat ik dringend nodig heb ;-(

Zolderzooitje!

maandag 26 januari 2015