kan een gemeente plannen uitvoeren welke gemaakt zijn in een andere woonsituatie??

3 reacties

Wij wonen in een rustige straat waar in 2001 ineens sprake was van sloop van alle huizen en daarvoor in de plaats nieuwbouw van kantoren en huizen.
Na wat telefoontjes naar de gemeente werden wij uitgenodigd om voor een bijeenkomst, vervolgens werden we jarenlang aan het lijntje gehouden met beloftes en reden en waarom het telkens werdt uitgesteld.
In 2004 kwamen er plannen voor een tijdelijke parkeerplaats aan de overkant op een terrein wat de gemeente huurt van de ns om de binnenstad te ontzien van verkeer met als optie uitbreiding mocht deze parkeerplaats uitkomst bieden.
Wij konden hier bezwaar tegen aantekenen maar de gemeete hield vol uiterlijk 2008 zouden de huizen opgekochtzijn en zouden deze worden afgebroken, dus niemand ging hierop in want die paar jaar zou het wel los lopen met de overlast.
Echter niets is minder waar, overdag voldoet de parkeerplaats weliswaar aan de verwachting van de gemeente maar s 'avonds begint voor de bewoners in de straat de ellende; drugsdealers, prostituees die klanten afwerken in auto's, hangjeugd die met auto's komen waar tot midden in de nacht de muziek uitgalmt waar luidkeels meegezongen wordt onder het gebruik van de nodige alcohol, de parkeerplaats wordt ook gebruikt als racebaan/testcircuit.
Klachten bij de gemeente lopen op niets uit,politie kan alleen wat doen als ze een heterdaadtje hebben en toe zicht weet niet hoe snel ze weg moeten komen als ze aangesproken worden.

Nu in 2010 krijgen we te horen dat alle plannen voor sloop en nieuwbouw van de baan zijn en dat de uitbreiding van de tijderlijke parkeerplaats volgend jaar gaat beginnen.
Tegen deze plannen is destijds geen bezwaar gemaakt omdat deze tijdelijke parkeerplaats en uitbreiding is gepland terwijl de bewoners werdt voorgehouden dat de huizen gesloopt werden wat nu dus niet door gaat niet door gaat.
Nu is dus de tijdelijke parkeerplaats is niet meer tijdelijk en wordt zelfs uitgebreid met alle gevolgen van dien ( meer overlast en ongeregeldheden)
Kunnen we hier alsnog bezwaar tegen indienen???

Ik weet het niet meer, wie wel?

maandag 6 december 2010