Kan gemeente recht overpad eisen als buren geen probleem hebben?

3 reacties

We wonen in een rijtje. Onze buren hebben een schutting geplaatst en zijn daarmee een halve meter "te ver" naar achter gegaan, precies op de erfgrens. En daarmee over het overpad van de andere buren gegaan (paadje dat parallel aan de schutting, direct achter de schutting loopt, staat ook ingetekend in kadaster). De buren vanwie het overpad geschonden wordt hebben er geen probleem mee, ze hebben namelijk geen poort in hun schutting. Het recht van overpad gebruiken ze dus helemaal niet
Direct achter het paadje dat nu geblokkeerd is zit een plantsoen van de gemeente, de plantsoenendienst zou nu niet meer van het paadje gebruik kunnen maken om te snoeien, maar kan gewoon vanaf de openbare weg bij de planten.

Als de buren geen probleem hebben met het feit dat hun overpad belemmerd is door de schutting, kan de gemeente dan bezwaar maken en sommeren dat de schutting teruggezet wordt?
Wij gaan ook schutting plaatsen en hebben nu het dilemma om ook het overpad te kruisen zoals de buren hebben gedaan, of het overpad achter onze schutting wel te laten bestaan (maar die dus geen functie meer heeft omdat de buren m geblokkeerd hebben), wat is jullie advies?

woensdag 9 mei 2012