Overlast bomen van de gemeente

0 reacties

Hallo, Ik ben conciërge op basisschool De brembocht in Veldhoven.
We hebben al jaren overlast van de vele grote bomen die rond en op het schoolplein staan ,de afvallende bladeren en eikels zorgen ervoor dat de 3 kolken regelmatig verstopt raken volgens mijn groeien er wortels door de hemelwaterafvoerleidingen heen vandaar dat het water blijft staan .ook de wortelgroei is erg groot en komen omhoog met het gevolg dat de tegels omhoog worden gedrukt en dit levert een groot struikelgevaar op voor de kinderen , de boomtakken groeien ver over het dak van de school met het gevolg dat de dak afvoer verstopt raakt en het water blijft staan ,met als gevolg regelmatig lekkages op het dak.
We hebben de gemeente hier op aangesproken ,die zeggen dat ze er niets aan kunnen doen ,ondanks de bomen eigendom is van de gemeente , en hun ook verantwoordelijk zijn voor het onderhoud.
Er zijn wel gesprekken geweest met de gemeente ,maar die zeggen dat de kosten voor de school is ,en de school zegt dat het voor de gemeente is ,en de kinderen zijn de dupe .

Nu komen er iedere maand mensen om te snoeien en het plein blad vrij maken dat kost de school veel geld ,ik snap niet dat de gemeente zo weg kan lopen voor hun verantwoordelijkheid

dinsdag 13 oktober 2015