Plaatsing verdeelkast KPN op mijn erf

2 reacties

Ik heb een hoekwoning waarbij ik recht van overpad moet verlenen aan mijn buren. Dit is ook wat in het koopcontract staat en waar ik voordat ik de woning kocht ook vanaf wist. Ook is het zo dat er een groot betonnen hok van KPN op mijn erf staat waar regelmatig een onderhoudsmonteur bij moet in geval van storingen. Ook dit was al bekend toen ik het huis kocht.

Nu is het echter zo dat KPN nog een kast tegen dit betonnen hok aan wil plaatsen omdat er nu glasvezelkabels gelegd moeten worden. Zo'n betonnen hok staat al niet mooi in je tuin, maar dat er nu nog één tegen aangezet gaat worden vind ik niet bepaald "tof". Het gaat dan om een kast van ongeveer 2 bij 1 mtr.

Volgens de uitvoerder van dit project zou er in mijn koopcontract staan dat een meter rondom het betonnen hok op naam staat van KPN (dat dit dus niet mijn grond zou zijn). Ik kan hier echter niets over vinden. Er staat wel in het koopcontract dat ik toestemming dien te geven voor: ".....het leggen, hebben, onderhouden, vervangen en verwijderen van kabels in de, op de aangehechte, door partijen gewaarmerkte tekening met streeparcering aangegeven, strook grond, alsmede het recht van weg over deze strook grond van en naar de opstal". Ze hebben gekeken of de "nieuwe kast" ergens anders zou kunnen staan, maar dit zou geen optie zijn omdat de afstand naar het betonnen hok dan te groot zou zijn. Tevens wil de gemeente zo'n grote "nieuwe kast" niet aan de straat hebben ivm het straatbeeld.

Nu heb ik niet zozeer moeite met de komst met zo'n kast op ons erf, alleen vraag ik me af of dit nu zomaar mag en wat er eventueel tegenover kan staan. Wij moeten hier namelijk tegenaan kijken, dus een financiële compensatie zou niet verkeerd zijn.

Heeft iemand hier wat meer verstand van dan mij? Graag jullie reactie.

vrijdag 4 december 2015