Regeling toegang hulpverleningsdiensten

1 reactie

Beste mensen,

Wij hebben een woning gekocht welke niet rechtstreeks aan de openbare weg ligt. Er is recht van overpad bij de buren die vooraan de weg liggen. Echter dit pad is smal en er is geen mogelijkheid om dit te verbreden, het pad loopt tussen de woning en een sloot. Er is net voldoende ruimte om met een personenauto over het pad te gaan.

Om voor onszelf normale toegang te kunnen krijgen, maar ook m.n. voor hulpverleningsdiensten zoals brandweer en ziekenauto hebben wij bij de gemeente gevraagd een stuk grond aan te mogen kopen van hen. Aan de weg, aangrenzend aan de andere zijde van de sloot buren, ligt een stuk agrarische grond welke in eigendom is van de gemeente. Zij hebben alle agrarische gronden achterliggend dit perceel aangekocht om hier een villa wijk te ontwikkelen. Deze plannen zijn van de baan.

Op ons verzoek om een strook van ca 4m breed en 140m lang aan te mogen kopen hebben wij een negatief antwoord ontvangen. De gemeente weet nog niet wat zij verder met de grond zal doen, de villawijk komt er in iedergeval niet. Ons verzoek blijft in het dossier van de gemeente totdat zij een besluit hebben genomen wat te doen met deze gronden.

Mijn vraag is aan dit forum waar ik wet- en regelgeving kan vinden over het toegankelijk zijn van een woning voor hulpverleningsdiensten. Ik wil kijken of ik onze kans op aankoop van deze strook kan vergroten en daarmee ook onze veiligheid.

MvgGr
Cora

zaterdag 18 februari 2012