Stukje tuin blijkt ineens van de gemeente.

3 reacties

Ik woon in een eigen woning die ik in 1994 gekocht heb.
Pal voor mijn woning is de drempel / inrit van het woonerf. Op die drempel is een wegversmalling gemaakt zoat maar één auto tegelijk het woonerf op of af kan.
Die wegversmalling is afgepaald met paaltjes van ongeveer 70 cm hoog in de voor van een trapezium en dat stukje is ongeveer 8 meter lang en iets meer dan een peter breed.

Toen ik de woning kocht was dit stukje grond ingericht als tuin bij de woning en sindsdien heb ik dat ook altijd zo beschouwd als mijn tuin en dus ook zo onderhouden.

Nu krijg ik ineens een brief van de gemeente met de mededeling dat dat stukje grond eigendom is van de gemeente en ik dat dus in gebruik heb terwijl het ven hun is. Uit de stukken kunnen zij niet afleiden dat er ooit een overeenkomst m.b.t. dat stukje grond is afgesloten.

Gezien de situatie kom ik niet in aanmerking om het stukje erbij te mogen kopen. Wel mag ik het huren voor de som van €1,05 per m2 met een minimum van €26,22per jaar........

Als ik het niet wil huren, moet ik het schoon maken en gaat de gemeente het zelf weer onderhouden,... zeggen ze.

ik viel werkelijk van mijn stoel van verbazing. Ik heb navraag gedaan bij de mensen van wie ik het huis gekocht heb en die bevestigen dat als sinds 1985 - de bouw van de woning - dit stukje groen door hen als tuin gebruikt mocht worden als zij het onderhielden. Er is inderdaad nooit iets over op papier gezet, maar het is dus al een gedoogsituatie sinds 1985. Ik was hiervan niet op de hoogte. De verkopers destijds hebben hier ook niet meer aan gedacht. Het was immers vanaf het begin al zo.

Nu wil de gemeente ineens huur vangen, terwijl ik nota bene het stukje grond voor hen onderhoud. Als ik het aan de schoffelaars van de gemeente overlaat vrees ik dat het er net zo uit komt te zien als alle perken bij ons in de buurt met 2 á 3 keer per jaar schoffelen, een zootje dus.

Wat moet ik hiermee. Het uitschrijven van een jaarlijkse rekening kost al meer aan adminkosten dan 26,22 per jaar, je vraag je af waar ze daar op het gemeentehuis mee bezig zijn.

vrijdag 7 september 2012