verkeersdrempels en snelheidsbeperking

4 reacties

Uit veiligheidsoverwegingen is de toegestane snelheid in Lennisheuvel ( gemeente Boxtel) 30km/uur. Om dit af te dwingen zijn er verkeersdrempels aangebracht. Er zijn er ( vijf van de zeven) waarbij het niet mogelijk is om er harder te rijden overheen te rijden dan 15 tot 20 km per uur of met caravan er achter slechts stapvoets. Is de wegbeheerder niet verplicht de weg conform de toegestane snelheid in te richten of e te waarschuwen dat er niet harder dan stapvoets over heen gegaan kan worden met borden! ?
Ik heb de gemeente al per email aansprakelijk gesteld voor mogelijke schade aan mijn voertuigen een Renault Espace en een Caravan Hobby 495.
Ik heb de verkeerswethouder van Erp ( nu weggestemt ) en ambtenaren ook uitgenodigd om met mijn toch luxe boliede, met de toegestane snelheid een rondrit door Boxtel te maken. In beide gevallen heb ik geen antwoord gekregen.
Door bijvoorbeeld:
1. de drempels te verwijderen
2. de drempels zodanig uit te voeren dat er met de wettelijk toegestane snelheid overheen gereden kan worden.
3. nog meer borden plaatsen om aan te geven dat de snelheid 10 km / uur moet zijn om ongehavend de drempels te kunnen passeren.

vrijdag 7 mei 2010