Verkrijgende verjaring

4 reacties

Beste,

Ik heb eigenlijk een vraag over verkrijgende verjaring in het volgende verhaal:

Wij wonen in een hoekhuis, sinds 2010 ons eigendom. De vorige bewoners hadden een huurcontract met de gemeente voor een aangrenzend stuk grond, dit hebben zij 30 jaar gehuurd. In het huurcontract staat dat het opervlakte van het stuk grond 176m2 is.

Nu wil de gemeente de grond aan ons verkopen, en blijkt het stuk ineens 233m2 te zijn. Bij navraag waar die extra 57m2 vandaan komt kwam het antwoord: „Dit komt doordat bij aanvang van de huursituatie naast uw woning, de gemeente niet de beschikking had over geavanceerde meetapparatuur en daardoor is er een onjuiste oppervlakte ingemeten en vermeld.”
Lijkt mij een beetje krom, maar goed, in een brief naar de vorige bewoner van 2009 heeft de gemeente het nog steeds over 176m2.

Mijn vraag is, kan de vorige bewoner of misschien wij, aanspraak maken op verkrijgende verjaring. Gezien die mensen 30 jaar lang 57m2 extra bij hun tuin hebben gehad en onderhouden? Het stuk grond word al sinds 1973 aangegeven als 176m2, de eerste bewoners hebben het namelijk ook gehuurd, van beide heb ik het huurcontract in bezit en hoort heel het stuk al bij de tuin van deze woning.

Ik hoor verschillende verhalen, en zou hierin graag uw mening horen? Ik hoop dat u mijn mail wilt beantwoorden, gezien wij hierin een leek zijn vergeleken de gemeente.

vrijdag 13 juni 2014