Verzakken / Scheef staan van erfafscheiding

1 reactie

Tussen mijn erfafscheiding en een parkeerplaats eigendom van de gemeente heb ik een muurtje van +/- 90 cm hoogte staan.
De parkeerplaats ligt 20 cm lager dan mijn oprit waardoor de muur in de loop der jaren scheef is gaan staan. De gemeente heeft met de aanleg van de parkeerplaatsen geen rekening gehouden met mijn afscheiding welke eerder gebouwd is.
Hier heb ik in november 2008 melding van gemaakt. Ik kreeg bericht dat de parkeerplaats hersteld zou worden, op de vraag of mijn muur ook hertsteld zou worden kreeg ik als antwoordt dat ik de gemeente aansprakelijk zou moeten stellen.
Dit heb ik in december 2008 met behulp van mijn rechtsbijstand verzekering gedaan. Er volgde een over en weer van brieven tussen mijn advocaat en de OVO ( verzekeraar van de gemeente). In juni 2009 heb ik op verzoek van de gemeente op mijn kosten een onafhankelijk bouwkundig adviesbureau een rapport laten maken waaruit blijkt dat bij de aanleg van de parkeerplaatsen niet of onvoldoende rekening gehouden is met mijn erfafscheiding.
Ondanks dit rapport waaaruit blijkt dat de oorzaak van de scheve muur direct het gevolg is van de lager gelegen parkeerplaats wil de gemeente niet geheel of gedeeltelijk aan de kosten van herstel bijdragen.
Na 1.5 jaar krijg ik weer als antwoordt : Omdat de parkeerplaats in 1970-1975 is aangelegd, is een eventuele verlaging door de gemeente uitgevoerd niet meer te achterhalen, het is een aanname van mijn kant, maar voor hun geen vaststaand feit.

Wat zou ik nu nog kunnen ondernemen ?

dinsdag 16 maart 2010